Meydana gelmesi muhtemel olayların önlenmesi, işlenmiş olan suçların faillerinin yakalanması, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen uygulamalar Bursa ve ilçelerinde gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il merkezi ve ilçelerinde 21 noktada 27 asayiş, 9 trafik, 5 motosiklet, 3 kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele timi ile 2 köpekli arama unsuru ve 10 bölge trafik ekibinin katılımıyla yol kontrol ve arama faaliyeti yapıldı.

2 NOKTADA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İnegöl'de yol kontrol ve arama faaliyeti Yenişehir yolu üzeri Hamzabey Mahallesi mevkisi ile Bursa-Ankara karayolu Nil Köftecisi önünde gerçekleştirildi.

Uygulamada, otobüsler, kamyonlar, özel araçlar ile sürücü ve araçlardaki şahıslar üzerinde arama yapılırken, otobüslerin bagaj kısımları, kamyonların kasaları, araçların içi ve dışı da uyuşturucu arama köpeği Varis tarafından arandı.

UYGULAMANIN DETAYLARI

Yol kontrol ve arama faaliyetinin detayları açıklandı.

Yol kontrol ve arama faaliyetinde, Bursa genelinde 3 bin 928 kişi ve bin 11 aracın sorgulandığı, çalışmalar kapsamında bazı suçlardan aranan 16 kişinin yakalandığı bildirildi.

Bunların anı sıra bir sürücüye ve araç sahibine sürücü belgesiz araç kullanma, kullandırma suçundan işlem yapılarak 3 bin 396 liralık idari yaptırım uygulandığı ifade edildi.