Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!
Okul öğretmenleri, yönetimi, okul aile birliği ve öğrenci veliler tarafından organize edilen fidan kampanyası okuldaki coşku ve aidiyet duygusunu zirveye taşıdı.

Kampanyada öğrenciler sınıf ve grup olarak fidan bağışında bulunabildikleri gibi bireysel olarak ta fidan bağışında bulundular. Üç etapta toplam 285 fidanın okul bahçesine dikildiği kampanyadaki öğrencilerin ilgi ve heyecanları gözlerinden okunuyordu.

Kampanya ile fidan bağışında bulunan sınıf ve öğrencilerin her biri adına dikilen fidanlara bağışçının adının yazılı olduğu plakalar asıldı. Kampanya ile öğrenciler okulun tarihine bir isim kazımanın gururu ve heyecanını yaşadılar.

285 FİDAN DİKİLDİ

Kampanyada öncülüğü ise öğretmenler yaparak hem liderliklerini hem de eğitimciliklerini bir kez daha ortaya koydular. Öğretmenleri ile birlikte okullarının bahçesine fidan diken öğrenciler, iyilikte yarışmanın en güzel örneğini sergilediler.

Günümüzde bir ulusun uygarlık düzeyi, üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçüldüğü düşünüldüğünde okulların temel görevlerinden birinin de yetiştirdiği insanlara çevre bilinci aşılamak olduğunun bilinciyle hareket eden İstaş Kentaş Ailesi öğrencilerin okullarını benimsemelerinin yanı sıra sorumluluk duygularını da geliştirmeyi hedeflendiği unutulmamalıdır. Kampanya kapsamında okul bahçesine 202 Adet Leylandi, 60 Adet Mavi Selvi, 10 Adet fıstık çamı ve 5 adet çınar ağacı dikildi.

BÜYÜK TEVECCÜH OLDU

Okul Müdürü Orhan Erdoğan yaptığı açıklamada;

“İstaş Kentaş Ortaokulu olarak 2010 yılından bu güne kadar okulumuzda çevreyle ilgili 2 tane uluslar arası proje yürütmekteyiz. (Eko-Okullar, S.O.S) Öğrencilerimizde var olan çevre bilincini daha da desteklemek adına okulumuz bahçesini ağaçlandırmak istedi. Bu nu da yaparken hem fırsat eğitimi olsun, hem öğrencilerimiz vermenin hazzını yaşasın, hem de dikili bir ağaçları olsun istedik. Fidan kampanyasına öğrencilerimiz, velilerimiz ve mahalle sakinlerimizin çok büyük bir teveccühü oldu. Çok kısa bir sürede bu kadar fidanı öğrencilerimizle toprakla buluşturduk”

“İstaş Kentaş olarak yaşadığımız bu şehre güzellik katmanın bizim de sorumluluğumuz olduğu bilincindeyiz. İstaş Kentaş olarak velilerimizle ve mahalle sakinleriyle bütünleşmek hedefimize ulaştığımız için mutluyuz. Okulumuzun ağaçlandırılmasında emeği geçen Müdür Yardımcılarımız Süleyman Bülbül, Behcan Karagöz ve Süleyman Demir’e, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, mahalle sakinlerine çok teşekkür ederim.

Ayrıca fidanların dikilmesinde bize yardımcı olan İnegöl Belediyesine, İnegöl Belediye Başkan Yardımcımız Adil Kansu’ya, Park ve Bahçeler Müdürümüz Kemal Malgaralı ve Ömer Bekil’e, emek koyan işçi kardeşlerimize, İnegöl Orman İşletme Müdürümüz Osman Çolak’a, Orman Mühendisi Mahmut Türkün’e ,fidanlara asılan plakaların hazırlanmasında destek olan Ulus Reklam Sahibi İbrahim Uslu’ya teşekkür ederim.” dedi.