İnegöl Kanuni Derneği Başkanı Sedat Baykay, Mescid-i Aksa davasının tüm Müslümanların ortak davası olduğunu, herkesin Kudüs ve Mescid-i Aksa için yapabileceği bir şeyler olduğunu vurgulayarak; "Kudüs'te Mescid-i Aksa avlusuna giren bir grup işgalci Siyonist israil polisinin, murabıtlara (gönüllüler) açtığı ateşte birçok Filistinliyi yaralamıştır. Olaylarda 40 civarında Yahudi işgalcinin polis korumasında Mescid-i Aksa külliyesine girerek avluda tur atmalarına tepki gösteren Kudüslü Müslümanları Siyonist polisler darp etti" dedi.

ATEŞ AÇTI

Baykay, görgü tanıklarının en az 30 kişilik bir Yahudi yerleşimci grubunun İsrail polisinin gözetiminde Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek avluda tur atmasına tepki gösteren murabıtlar ile polis arasında arbede çıktığını belirtti. Bu esnada polisin Filistinlilere ateş açtığı, göz yaşartıcı gaz kullandığı ve bazı kişileri gözaltına aldığını ifade etti. İsrail polisinin, olayda yaralananların tedavisine izin vermediğini de sözlerine ekledi.

MESCİD-İ AKSA'NIN KAPISINI SÖKTÜLER

Öte yandan Baykay, baskın sırasında İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın ana kapısını söktüğü, olaylar esnasında yangın söndürme sisteminin bozularak devreye girdiğini ve suyun caminin halılarına kadar ulaştığını aktardı. Sedat Baykay, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgal güçlerinin El-Kıbli Mescidi'nden bekçileri çıkararak mescidin kapılarını zincirlerle kilitlediğini; işgal güçlerinin Vakıflar İdaresi görevlilerinin Mescid-i Aksa'ya girmesine de izin vermediğini aktardı.

SESSİZ KALINMAMALI

Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor

Son olarak Baykay, Siyonist İsrail'in Kudüs'te bu derece şımarıkça davranmasına İslam dünyasının sessiz kalmaması gerektiğini ve en sert şekilde cevap vermesi gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.