Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu, T.A.P.'ın ve Belediyenin düzenlemiş olduğu atık pil ve atık yağ toplama yarışmasına bütün öğretmen ve öğrencileriyle destek veriyor. Bu doğrultuda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Çevik gönüllü öğrencilerden bir Eko-Tim oluşturarak yarışmaya hız verdi.

Okul Müdürümüz Sabit Taş: "Belediyemizin böylesine önemli bir konuda yarışma düzenlemesi, belediyemizin çevreye verdiği önemi gösterir. Belediyemizin de okulumuzun da asıl amacı yarışmadan ziyade geleceğin büyüklerine ve gelecek nesillere çevre bilinci aşılamaktır. Toplanan atık pillerle 20000 metrekare alanın, 135 milyon metreküp suyun temiz kalmasını sağlamış olduk. Tüm velilerimizi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Okul öğrenci başkanı 6/B sınıfından Hatice Dalkılıç da: "Bu kampanyadan dolayı belediyemize ve bizlere destek veren öğretmen, veli ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz imam hatipte okuyoruz ve biliyoruz ki "temizlik imandandır" işte düsturla hareket etmeye çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

Almanya'ya gitmek isteyen gençlere fırsat Almanya'ya gitmek isteyen gençlere fırsat

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Çevik ise şunları söyledi: "Gelecek kuşaklara daha güzel bir çevre bırakmanın uğraşını veriyoruz. Müdürüm asıl amacı açıkladı; çevre bilinci... Kurduğumuz bu Eko-Tim'le öğrencilerimin değimiyle GÖÇEV (gönüllü çevreciler) atık pil ve atık yağ toplama konusunda canla başla çalışıyoruz. Velilerimizle görüşüp bu bilincin tüm evlerimizde oluşması için çalışıyoruz. İki aylık süre içinde şimdiye kadar; 135 litre atık yağ, 5000 adet atık pil ve 20000 mavi kapak topladık. İnşallah çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettireceğiz."

.