Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında bir artışa gitmeye hazırlanıyor. Bakanlık tarafından hazırlanan ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan tebliğ taslağına göre, yiyecek ve içecek sunumu yapan işletmelerde KDV oranlarındaki değişiklikler öngörülüyor.

Tebliğ taslağında belirtilen değişikliklere göre, şu an yiyecek ve içecek satışında uygulanan %8'lik KDV oranı %10'a yükseltilirken, %18 olan KDV oranı ise %20'ye çıkarılacak. Bu değişiklikler, kahvehaneler, kafeteryalar, pastaneler, hazır yemek şirketleri gibi lokanta hizmetleri sunan işletmeleri kapsayacak. Ayrıca, bu tür işletmelerde alkollü içecekler için uygulanan %18'lik KDV oranı da %20'ye yükseltilecek.

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna, birahane gibi eğlence mekanlarında verilen hizmetlere uygulanan KDV oranı da %18'den %20'ye çıkarılacak.

Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti... Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti...

Tebliğ taslağı, kamuoyunun görüşlerine sunulduktan sonra, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu oran artışları, lokanta ve kafe gibi işletmeler üzerinde maliyet ve fiyatlandırma politikalarında önemli değişikliklere yol açabilir.

Kaynak: Sosyal Medya