İnegöl Belediyesi yıkılan hükümet konağı ve yıkılacak olan Sedir Cafe, Kaymakamlık lojmanının bulunduğu alana meydan yapmak için çalışmalarını başlattı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban "Bu çalışma bizim seçim beyannamemizde yoktu. Bu bir taslak proje bu proje hakkında 1 hafta boyunca vatandaşlarımızın da önerilerini de alacağız. Vatandaşlarımızın bizlere fikirlerini yorum veya mesaj olarak iletmelerini istiyoruz" dedi.

İSİM KONUSUNDA DA DESTEK OLUN

Vatandaşların bölgenin ismi konusunda da destek olmasını isteyen başkan Taban "Hükümet konağı fiziki olarak ömrünü tamamlamıştı. Sedir Cafe'yi kaldırıyoruz buraya bir meydana yapacağız bu meydanın ismi konusunda da vatandaşımızdan destek istiyoruz."

AĞAÇ SAYISI ARTTIRILACAK

Bölgede ki meydan alanında ağaç sayısını arttıracaklarını belirten Taban "Alanda kent mobilyaları yer alacak ve ağaç sayısını arttıracağız"

OTOPARK OLACAK

Meydanın altında 130 araçlık yer altı otoparkı alandaki alan ile birlikte 200 araçlık bir otopark olacağını belirten Başkan Taban "Atatürk Bulvarı'nda toplam sağlı sollu 130 araçlık bir park yapılıyor. Biz ise meydanda 200 araçlık bir otopark alanı oluşturacağız" dedi.

AKILLI KAVŞAK YAPILACAK

Hükümet kavşağındaki havuzun kalkacağını belirten Başkan Taban "Havuz kalkacak ve bölgeye akıllı kavşak önerisi geldi. Trafik master planını hazırlayan danışman firmamız ise sinyalizasyon konulması konusunda önerisi oldu."

2023 HAZİRANDA BİTMESİ BEKLENİYOR

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

Projenin önümüzdeki sene Haziran ayında bitirilme hedefi olduğunu ifade eden Başkan Taban "Taslak projemiz ve önerilerin toplanmasının ardından asıl proje çizilecek ve ihaleye çıkacak. Daha sonra ki süreçte inşaat faaliyetleri olacak. 2023 senesinin Haziran ayında bitirilmesini bekliyoruz. Master proje olmadığı için net rakam veremiyoruz ama kaba taslak 40 milyon TL gibi bir bedele bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.