İnegöl Belediye Başkanlığı'na başlığı taşıyan raporda, Saadet Partisi İlçe Mahalli İdareler Başkanı Özgür ÖZTÜRK, İnegöl'ün trafik sorunlarını ve çözüm önerilerini Belediye Başkanlığı ile paylaştı.

Öztürk raporunda şu ifadelere yer verdi:

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

"Toplu ulaşımla ilgili mahalle teşkilatlarımız aracılığıyla tarafımıza iletilen iki
husustaki problemleri ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
1. SORUN : Sabah 07:00 ile 08:30 arasında Alanyurt bölgesinden
İnegöl'e doğru yoğun bir akış söz konusudur. Bu durum araç trafiğinde olduğu gibi toplu taşımada da aynı şekildedir. Maalesef Alanyurt bölgesine tahsis edilen hatlardaki araç sayısı, özellikle sabah saatlerindeki bu yoğunluğu kaldıramamaktadır. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı 30 - 45 dakika durakta boş otobüs beklemek zorunda kalmaktadır. Bu durum da özellikle kış aylarında çok ciddi sıkıntı oluşturmaktadır.


1. ÇÖZÜM ÖNERİSİ : Sabah 07:00 - 08:30 saatleri arasında yoğunluk
olmayan başka mahallelerden araçların yönlendirilerek EK SEFER yapılması yerinde olacaktır. Ayrıca özellikle ALANYURT ve TOKİ bölgesi gibi konut alanlarına sadece yoğunluk saatlerinde kullanılmak üzere KÖRÜKLÜ veyahut da UZUN ŞASELİ OTOBÜSLERİN alınması gerekmektedir.


2. SORUN : Mobilya Sanayiine (Mahmudiye Mah.) giden toplu taşıma
araçlar, güzergah olarak Ertuğrulgazi caddesini kullanmakta, Ağaç İşleri Sanayi Bölümüne geçmemektedirler. Bu sebeple Sabah 07:00 - 09:00 ile akşam 17:00 - 19:00 arasında, yüzlerce çalışan bazen durakla arası neredeyse 1 km. bulan Ağaç işlerindeki arka sokaklara kadar yürümek zorunda kalmaktadır.


2. ÇÖZÜM ÖNERİSİ : Sabah 07:00 - 09:00, Akşam 17:00 - 19:00
saatleri arasında Ertuğrulgazi Caddesini kullanan araçların, Ağaç İşleri Sanayi Bölgesinin ortasından geçen caddede ring yapması, ağaç işlerinde çalışan yüzlerce işçiye kolaylık sağlayacaktır."

Öztürk raporunu şu ifadelerle bitirdi: " Yukarıda sorun ve çözüm önerisini belirttiğimiz hususlarda gerekli çalışmaların yapılmasını, tarafımıza neticesi hususunda bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz."