BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, İnegöl 24 Nolu Otobüsçüler Kooperatifi ile İnegöl 32 Nolu Minibüsçüler Kooperatifinin katılımıyla gerçekleştirilen protokol kapsamında; sarı otobüsler sabah ve akşam ikişer araç ile Bursa-İnegöl arası indirimli sefer yapacak. İndirimli seferlerin dışında normal taşıma gün içerisinde devam edecek.

BEKLENTİLER VARDI

Protokol öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından İnegöl'ün Bursa'nın merkez ilçelerden bir tanesi olduğunu aktardı.

TAŞIMA BUKART İLE YAPILACAK

Seferlerin Ocak ayı itibariyle başlayacağını duyuran Başkan Aktaş şöyle devam etti;

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

"Mevcut 2 firmamızın araç sayısı çok fazlaydı. Bu sayının düşürülmesi gerekiyor. Ancak bu akıllara araç sıkıntısı mı olacak şeklinde soru getirmesin. Aksine araçların daha rantabıl çalışmasını ortaya çıkaracak. Sabah ve akşam saatleri olmak üzere İnegöl'den Bursa'ya, Bursa'dan İnegöl'e 2'şer otobüsümüz sefer yapacak. Bunlar ucuz saatler olacak. İlçe halkımız bundan istifade edebilir. Taşıma BUKART ile yapılacak. İlçe halkımız sarı otobüslerde kullanacakları BUKART ile Bursa şehir içi ulaşımında indirimli tarifeden faydalanacaklar."

İNDİRİMLİ SEFERLERİN ÜCRETLERİ

İnegöl-Bursa arasında sefer yapacak otobüslerin siparişlerinin verildiğinin bilgisini veren Aktaş, sistemin devreye sokulmasıyla alakalı sürecin başlatıldığını söyledi.

Aktaş, Sabah ve akşam ikişer araç ile Bursa-İnegöl arasında yapılacak indirimli seferlerin ardından gün içerisinde normal taşımanın yapılacağını aktardı. Aktaş, İndirimli seferlerin ücretlerinin ise öğrenci 4,5 TL, tam ise 6,5 TL olacağını söyledi.

HALKIN İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINDI

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise;

"İnegöl, büyükşehir sınırlarına dahil olduktan sonra çalışmalara başladık. Büyük bir şansımız vardı. İnegöl hakikaten kurumsal bir şehirdi. Bursa-İnegöl arasındaki kapasite fazlalığı gereksiz yere maliyetlere sebep oluyordu. Bununla ilgili analizler yapıldı ve halkın ihtiyaçları dikkate alınarak öncelikle işletmeci arkadaşların burada çalışması tercih edilerek düzen kuruldu. Bununla ilgili de toplantılar yapıldı. Ocak ayı başında uygulama başlayacak."

BUKART SATIŞ NOKTALARI OLUŞTURULACAK

"İnegöl'den Bursa'ya BUKART ile giden vatandaş 1,10 TL daha ilave ücretle üniversite, Emek'e yada şehir merkezine çıkabilecek. Vatandaşlarımız İnegöl'den Bursa'nın sonuna 7,60 TL ile gidebilecek. Öğrenci ise aynı güzergahlara 65 kuruşu fazla ödeyerek, 5,15'e gidebilecek" diye konuştu.

Fidansoy, BUKART satış noktalarının da İnegöl'de oluşturulacağı bildirdi.

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz da yılbaşı itibariyle hayata geçirilecek uygulamanın esnaf ile vatandaşı mağdur etmeyeceğini ifade ederek, sistemin hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Ocak ayında başlayacak olan Bursa-İnegöl arası sarı otobüs seferleri ulaşım protokolü imzalandı.