Acil Servis önünde düzenlenen basın açıklamasında, sağlık çalışanları yaşanan olayla alakalı tepkilerini dile getirdi.

Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor

Basın açıklamasında Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada;

"Geçtiğimiz Cumartesi günü Acil Servisin yoğun olduğu saatlerde, hemşire Cemal Aslan bir hasta yakının şiddetine maruz kaldı. Bizim anlam veremediğimiz olay; arkadaşımız hastayla herhangi bir olay yaşamıyor. Nedense, refakatçileriyle sorun yaşıyoruz. Refakatçisi de bir kişi değil, en az 10 kişi. Ben bunu sadece İnegöl'de görüyorum. İdaremizin bu konuda tedbir almasını istiyorum."

"Müşahede 10 kişi bir hastanın başında nasıl bekler? Arkadaşımız serum takacak, başında 10 kişi. İğne vuracak 10 kişi. Uyardığı zaman 'Çenen çalışmasın, elin çalışsın. Terbiyesizlik yapma' gibi hakaretler. Bu görevli serumu nasıl takacak, iğneyi nasıl yapacak, tansiyonu nasıl ölçecek. Yaşanılan bu şiddet olayını kınıyoruz. Bugün burada yaşanılan olay, sebep ve sonuçları açısından ciddiyetle ele alınmalıdır."

"Şiddete karşı caydırıcı tedbirlerin ele alınması elzemdir. Sağlık tesislerinin güvenlik tedbirlerin yeniden gözden geçirmesini ve sağlık tesislerine kesici, delici ve silahla girilmesinin önüne geçilmelidir. Şiddetin karşılığı bu kadar ucuz olmamalıdır. Bugün yaşanan bu şiddeti gerçekleştiren kişinin adli makamlarca serbest bırakıldığı duyduk. Bu bizleri ve sağlık çalışanlarını üzmüş, aynı zamanda tedirgin etmiştir."

"Şiddetten beslenen bu kişilerin serbest kalması, benzer vakaların gerçekleşmesini teşvik etmektedir. Şiddetin karşılığı bu kadar ucuz olmamalıdır. Bir yaptırım uygulanması için illa ölmek ya da yaralanmak mı gerekiyor? Bu konuda adli makamları daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bizler bugün bir kez daha sağlıkta şiddete son verilmesi çağrımızı yineliyoruz."

"Yaşanan bu olayın son şiddet olmasını temenni ederken, vatandaşlarımızı da gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarına karşı daha anlayışlı olmaya davet ediyorum. Yaralanan arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.