Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vatandaşlara tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattıkları Kültür Gezileri projesine ilçe halkından gelen yoğun talep doğrultusunda bu yılda devam ettiklerini söyledi.

YOĞUN İLGİ

Kültür Gezilerinin bu yıl 5'incisini düzenlediklerini aktaran Başkan Aktaş,

"Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Bursa'ya kültür gezilerini geçen hafta noktalamıştık. Ecdadımızın kahramanlık destanını yazdığı yer olan Çanakkale'ye düzenlediğimiz gezilerimiz de 23 Mayıs Pazartesi günü halkımızın tamamlandı.

Konya gezilerimiz ise Ramazan ayından sonra başlayacak. İnegöl halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 28 Mart-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlediğimiz Çanakkale kültür gezisine 24 sefer düzenleyerek toplamda 976 vatandaşımızı Çanakkale'nin manevi atmosferine yolculuğuna çıkardık" dedi.

DUALAR EDİLDİ

Başkan Aktaş şöyle devam etti;

"Geziye katılan her vatandaşımız bizlere teşekkürlerini ve dualarını gönderdi. Nasıl ağlanılmasın ve nasıl binlerce kez dua edilmesin ki...

Komutanlarınca yeni doğmuş bebeğini görmek için izin verilen erimizin evine gitmeden düşmanla mücadele fedakarlığı; yarasından dolayı inim inim inleyen anzak askerini ateş hattından kucaklayıp düşman siperine bırakan Mehmetçiğimizin merhamet ve cesurluğu."

"276 kiloluk mermiyi namluya sürerek savaşın seyrini değiştiren Seyit Ali Onbaşının insanüstü çabası, Yahya Çavuş ve arkadaşlarının öleceklerini bile bile siperlerini terk etmeme vakurluğu, diğer askerlerin yaşamlarını kurtarma çabasına karşı kendi oğlundan vaz geçebilme yüreği gibi daha birçok yaşanmış kahramanlıklar, Çanakkale'yi Çanakkale yapan en büyük değerlerdir.

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

Gelibolu yarımadası, dini uğruna, inancı ve namusu uğruna gösterilen civanmertliğin yaşandığı aziz toprakladır."

GEZİLER DEVAM EDECEK

"Bir kez daha Çanakkale Şehitleri'nin torunlarına bu duyarlıklarından ve tarihi benliklerine sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyor, bu hizmetimizde bizleri onurlandırıp gururlandırdıkları için kutluyorum. Bu tür gezi etkinliklerini bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."