HALKIN VATAN NÖBETİ SÜRÜYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan bu yana meydanları terk etmeyen İnegöllüler, vatan nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma davetinin ilk dakikalarından itibaren meydana akın eden Halk meydanı boş bırakmıyor.

HAİNLERİN HEDEFLERİNİ ANLATTI

İnegöl Belediyesi önünde toplanan binlerce İnegöllü, milli iradeye en güzel şekilde sahip çıkarken, nöbetin 12. gününde de meydanı doldurdu.

İnegöl Belediyesi önünde gerçekleştirilen darbe nöbetinde, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin tüm bilinmeyenlerini anlattı.

İstiklal Marşının ardından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletin 15 Temmuz akşamından beri meydanlarda olduğunu aktardı.

Demokrasi nöbetinde 12. günün olduğunu belirten Başkan Aktaş, milletin bu işe sahip çıktığının altını çizdi.

İSLAM'IN ÖZÜNE DOKUNACAKLARDI

Başkan Aktaş'ın konuşmasının ardından vatandaşların nöbetine destek olmak için İnegöl'e gelen gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak konferansına başladı.

Darbe girişimine ilişkin Dilipak,

"Bugün olan şeyleri hiç kimsenin duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değil. Bu dünyada tek bir gerçek var, imtihan oluyorsunuz. Siz bir imtihandasınız. Siz bugün buradasınız. Siz tarihin yaşayan şahitlerisiniz.

Çocuklarınız sizinle övünecek. Onları, dünya savaşının eşiğinden kurtarıyorsunuz belki de. Mesele sadece bir darbeyi önlemek değil herkes paralelden söz ediyor asıl büyük tehlike paralel dindir. İslam'ın özüne dokunacaklardı."

"Bu adam sadece devleti istemiyordu dini de istiyordu. Kendini mehdi gibi gösteriyordu. Çeyrek asırdır hazırlanıyorlardı.

Sizin bu direnişinizle kapitalizm vs emperyalizm ilk kez planladığı bir darbede başarısızlığa mahkum oldu.

Sizin bugün Amerika, İsrail, NATO ve Avrupa'nın planladığı emperyalizmin karanlık kirli oyununu bozdunuz ne mutlu size. FETÖ çetesi bu darbe planında sadece bir maşaydı, ucuz bir figüran" dedi.

MİLLETİN ONURUNU KURTARDINIZ

Darbenin gerçekleşmesi durumunda olacakları sıralayan Dilipak,

"Sandığınızdan daha büyük iş başardınız. Bu tehlikeli bir oyundu. Türkiye'yi ele geçirseler arkasından Müslümanların topluca yaşadıkları 110 ülkeye yönelik saldırılar düzenlenecekti. Büyük Ortadoğu projesini yeniden ihya edeceklerdi."

"İlk etapta 22 ülkenin rejim, sınır ve iktidar yapıları yeniden dizayn edilecekti. Siz sadece ülkeyi ve iktidarınızı kurtarmadınız bütün İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile oldunuz. Sizler alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetisiniz.

Ellerinden gelse yeni bir dünya savaşı daha başlatacaklar. Müslümanları kontrolleri altına alarak yeniden dünyaya nizam vermek istiyorlar.

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

Siz milletin onurunu kurtardınız. İnsanlığa büyük önder ve örnek oldunuz. Müslümanlar kardeştir" diye konuştu.

FETÖ ÇETESİNDEN İBARET DEĞİL

'Biz bir birimiz için rahmet vesilesi olacağız' diyen Dilipak şöyle devam etti;

"Biz uzun soluklu bir mücadeleye hazırlanmamız lazım. Bu sadece FETÖ çetesinden ibaret değil bunu bilesiniz. Bugünden yarına bitecek bir kavga değil 300 yıllık makus talihin sonunu getirecek bir mücadeleye hazır olacağız.

Yarın eve gidebiliriz ama bu mücadele daha uzun yıllar sürecek. Bu mücadeleyi terk ettiğimiz an Türkiye Suriye'dir.

Bu mücadeleyi terk ettiğimiz an çocuklarınız yeni bir dünya savaşının kurbanlarıdır. Onun için bu meseleyi hafife almayın. Uzun soluklu bir mücadele bekliyor bizleri kardeşler."

Program yapılan dua ile sona erdi.