Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar, yaptığı açıklamada; "Yaklaşık 5 yıldır devam eden kurslarımızı bu sene de devam ettireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında hem Halk Eğitim Merkezi'nde hem de derneğimizde kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Donanıma sahip arkadaşlarımızla Osmanlıca kurslarını bu sene de vermek niyetindeyiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da halkımızın teveccühünü bekliyoruz" dedi.

AYRI BİR DİL DEĞİL

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

Osmanlıca'nın farklı bir dil olmadığını vurgulayan Alemdar; "Rusça gibi, Fransızca gibi ayrı bir dil değil. Konuştuğumuz kelimelerin, cümlelerin hatt-ı Kuran ile yazılmış halidir. Hatt-ı Kuran kültürümüze Karahanlılar ile birlikte girmiştir. Daha sonra Selçuklular ile devam etmiş; Selçukluların yıkılmasının ardından beylikler de hatt-ı Kuran'ı kullanmıştır. 600 yıl hüküm süren Osmanlı'da Osmanlıca dediğimiz hatt-ı Kuran'ı elif-ba'yı kullandı. Bu süre içerisinde Osmanlıca ile yazılmış birçok eserler vardır. O eserler açılıp okunmayı bekliyor" diye konuştu.

ECDADIN HAKKI VAR

"Ecdadımızın bıraktığı mirası, kültürü okumak, korumak ecdadın bizim üzerimizdeki hakkıdır" diyen Alemdar şöyle devam etti: "Ne anlatmışlar, ne söylemişler? Biz Hayrat Vakfı olarak, İnegöl'de Rehber-Der olarak ecdadın bırakmış olduğu kültür mirasıyla halkımızı buluşturma niyetindeyiz. Osmanlıca öğretme niyetindeyiz. Çok zor değil çok kolay şekilde öğreniliyor"

Alemdar, kayıtların devam ettiğini ve yakında kursların başlayacağını da sözlerine ekledi.