İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü
Türk-Eğitim-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Şenol Şahin, temsilcilik binasında basın açıklaması yaptı.

BURUK BİR BAYRAM
Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşananlara dikkat çekerek konuşmasına başlayan Şahin: “Gazzedeki kardeşlerimizin canına kast edilirken, Kerkükte ve Telaferde yüz binlerce soydaşımız yurtlarından sürülüp katledilirken, Doğu Türkistan, Bosna Hersek ve diğer Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimiz sıkıntılarla boğuşurken, hiç kuşkusuz buruk bir bayram bizleri beklemektedir. Bizler maddi ve manevi olarak zulüm gören kardeşlerimize destek olmaya gayret ederken; Sakın Allahı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor (İbrahim Suresi/42)” ayetine sığınıyoruz. Yüce Allahtan kundaktaki bebekten, beli bükülmüş yaşlılara kadar alçakça zulmetmekten geri durmayan düşmanlarımızı Kahhar sıfatıyla kahr-u perişan etmesini diliyoruz” dedi.

TORPİLİN BAŞKENTİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEB Yasasının ardından yönetici görevlendirme yönetmeliğini de yayınladığını kaydeden Şahin: “Bu yönetmelikle 45 bine yakın yönetici görevinden alındı. MEB yetkilileri bu yönetmeliğin okul yöneticileri için objektif kriterler getireceğini, başarılı kişilerin okul yöneticisi olarak devam edeceğini bildirse de durumun hiç de böyle olmadığı görüldü. Çünkü yönetmelik, objektif kriterler yerine yandaşlık kriterleri getiren, başarılı kişileri değil, candaş, sırdaş olanlara görev veren MEBde emir kulu ordusu yaratan, iktidara biat etmeyenleri cezalandıran, görev süresi uzatılacak müdürleri de büyük çoğunluğu yeni göreve başlamış ve okul müdürlerinin birçoğunun adını bile bilmediği İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin insafına terk eden, kariyeri, ehliyeti, liyakatı ortadan kaldıran bir yönetmeliktir. Bu yönetmelikle artık alnının teri, bileğinin hakkı, mesleki bilgi ve mesleki tecrübe gibi kelimeler tarihe karışmıştır. Bu ucube yönetmelikle birlikte MEB kadrolaşmanın, yandaş kayırmanın, torpilin başkenti olmuştur” ifadelerini kullandı.

MAÇ BAŞLADIKTAN SONRA KURAL DEĞİŞTİRİYORLAR
Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugün İnegöl kamuoyunda ise sanki okul müdürleri süreye bağlı olarak olağan bir değişim yapılacakmış havası verilmektedir. Oysa bu okul müdürleri mevcut hükümetin çıkardığı yönetmeliklere göre sınava girmiş, kazanmış ve atamaları yapılmıştır. Yine bu okul müdürleri bakanlığımızın yazılı yönetmeliklerine inanarak ve güvenerek görev almışlardır. Şu unutulmamalıdır ki hukuk devletinde kurallar yazılıdır ve maç başladıktan sonra bu kurallar değiştirilmez”

İŞİN EHLİNE KADRO VERİN
“Son 4 yıldır hiçbir performans değerlendirmesi yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı şu anki okul müdürlerine yaptığı değerlendirme süreciyle tam bir tiyatro sahnelemiştir. Okul müdürünün görevde kalması için 75 puan gerekmektedir. Puanlama kalemlerine baktığımızda veli, öğrenci, öğretmen temsilcilerinin hepsi tam puan verseler dahi 40 puan edecektir. İlçe yöneticilerinin vereceği puan ise 60 üzerinden değerlendirilecektir. Dolayısıyla ilçedeki tavır, belirleyici olacaktır. Türk-Eğitim-Sen olarak bu yönetmeliğe dava açtığımızı hatırlatır, ayrıca İnegölde sendika olarak beklentimizin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün baskı altına alınmadan, işin ehli, iş bilen kadrolarla yoluna devam etmesi gerektiğini belirtmek isteriz”