Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Basın toplantısına kurucu ortakları ve yönetim kurulu üyeleri Özgen Yıldız, Türker İnkaya, Hüseyin Avni Yıldırım, Düzgün Çelik, Okul Müdürü Bilal Güler ve Rehber Öğretmen Kaan Kanaslan katıldı.

Kurucu Temsilcisi Özgen Yıldız yaptığı basın açıklamasında, dershanenin okula dönüşümü sürecinde ilk başvurudan bugüne kadar geçen sürede kendilerine göstermiş oldukları destekten dolayı AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli’yeteşekkür etti.

İNEGÖL’DE DÖNÜŞEN İLK DERSANE
Yıldız: “Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi İnegöl’e hayırlı olsun. Bilindiği üzere 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlar Kanununda yapılan değişiklikle özel okula dönüşmek isteyen dershanelerin başvuruları alınmaya başlandı. Dershanelerin özel okula dönüşümü kapsamında İnegöl’de Temel Lise olarak Özel Okula dönüşen ilk dershane İnegöl Uğur Dershanesi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nca ‘Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi’olarak onaylanıp ruhsatı verilen İnegöl Uğur Dershanesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında hem okul hem dershane olarak faaliyetine devam edecektir” dedi.

MUTLU OLACAKLARI MESLEK
“Artık İnegöl akılcı, bilimsel, mantıklı bir eğitim modeline kavuşmuştur” ifadelerini kullanan Yıldız: “Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi ile öğrencilerin sınav stresleri minimuma inecek, öğrencileryalınızca not başarı için değil yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda da eğitilerek gelecekteki hayatlarında mutlu olacakları mesleğin temellerini atmış olacaklar” dedi.

TUTUCU KALIPLARI YIKACAĞIZ
Eğitime bambaşka bir bakış açısı getireceklerini belirten Yıldız; bundan böyle uygulayacakları eğitimin tutucu kalıpları yıkarak günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek doğrultuda olacağını belirterek İnegöl Mozaik temel Lisesinin eğitim programını çok titiz çalışmalar ile belirlediklerini önümüzdeki sezon itibari ile özel okul olarak hizmet vermeye her açıdan hazır olduklarını ve programlarını öğrenci ve veliler ile empati kurup gözden geçirerekdaha da mükemmelhale getireceklerini vurguladı.

DERSHANE HİZMETİ DE ALACAKLAR
Yıldız, yeni okulları hakkında şu bilgileri verdi: “Okula her sınıf düzeyinden (9 – 10 – 11 – 12.sınıflar) ve her okul türünden ( Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu, İmam Hatip Liseleri,Anadolu Mesleki ve Teknik Liseler, Açık Liseler ) öğrenci kaydı alabileceğiz. Tüm öğrencilerimiz için uygulayacağımız program üniversite sınavları hazırlık sürecinin tüm kademeleri göz önünde bulundurularak hazırlandı. Aynı zamanda İnegöl Mozaik Temel Lisesi öğrencileri dershane hizmetini de Uğur Yayınları ayrıcalığı ile alabilecekler. Bu nedenle İnegöl Mozaik Temel Lisesi üniversite yolunda en doğru tercih olacak”

3 BİN TL’Sİ DEVLETTEN
Ayrıca İnegöl Mozaik Temel Lisesinin ücretinin 5000 TL olacağını belirten Yıldız herkes için özel okul, herkes için kalite sloganı ile fiyat politikasını belirlediklerini belirterek eğitim-Öğretim desteğinden yararlanan öğrenciler adınadevletin okul ücretinin 3.000TL’sini okula ödeyeceğini, geriye kalan 2.000TL’nin ise veliden tahsil edileceğini belirtti.Yıldız şunları söyledi: “Eğitim-Öğretim desteği alan öğrenci bu destekten okulu bitene kadar yararlanabilecektir. Okulumuzun yıllık ücret artışları TEFE-TÜFE oranları dikkate alınarak yapılacak olup bir yıl sonrası için, devam eden öğrenci velisini kaygılandıracak ek bir külfet oluşmayacaktır”

TERCİHLER 5-9 EYLÜL’DE
Ayrıca Eğitim Öğretim desteği almaya hak kazanan velilerin 5 – 9 Eylül tarihleri arasında, Özel okul tercihi yapacaklarını belirten Yıldız: “bu konuda İnegöl Mozaik Temel Lisesi rehberlik servisiMİZ velilerimiz ve öğrencilerimize danışmanlık hizmeti verecek. Kazanmış oldukları Eğitim Öğretim desteği hakkını bu yıl kullanamazlar ise önümüzdeki yıl bu haktan tekrar faydalanamayacaklar. Velilerimiz ve öğrencilerimizi bu konuda uyarmak isterim. 5 – 9 Eylül tarihleri arasında İnegöl Mozaik Temel Lisesi rehberlik servisine danışsınlar. Rehberlik servisimiz velilerimizi ve öğrencilerimizi eksizsiz olarak bilgilendirecek ve en doğru yönlendirmeyi yapacaklardır.”

150 ÖĞRENCİ SINIRLI
“Temel Lisede öğretim ‘sabahçı – öğlenci’ şeklinde ikili yapılacaktır. Böylece öğrencinin ders dışı zamanı artacağından üniversiteye hazırlanmaya, sosyal etkinliklere katılmaya, ailesiyle birlikte kaliteli zaman geçirmek için vakti olacaktır.Temel Liseye alacağımız öğrenci sayısı her sınıf düzeyinde 150 öğrenci ile sınırlı olduğundan öğrencilerin kayıtlarını bir an önce yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Temel Lise, hem okul, hem de dershane işlevini birlikte gerçekleştirecektir. Dershanelerin kapanmasıyla doğacak dershane boşluğu Temel Liselerdeki hafta içi üniversiteye hazırlık ders programları ve hafta sonu takviye kurslarıyla doldurulmuş olacaktır”

YENİ LİSE İNEGÖL AVM’DE
“İnegöl Mozaik Temel Lisesinin seçkin öğretmen kadrosu ile öğrencilerine en iyi eğitim hizmetini sunmaya çalışırken kaliteli Akademik eğitimin yanında Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin de öğrenciye sunulacağını söyleyerek öğrencilerimiz artık endişe duymasın. Kaliteli eğitimi ilke edinen İnegöl Mozaik Temel Lisesi öğrencilerimizin gerek okul gerekse sosyal hayatlarını en mükemmel şekilde düzenlemelerini sağlayarak mutlu ve güvenli bir geleceğin anahtarını sunacaktır. Öğrencilerimiz ve velilerimiz daha detaylı bilgi ve danışmanlık hizmetini AVM de bulunan kurumumuzdan veya 713 40 48 – 49 nolu telefonlardan alabilirler” dedi.