Yönetmenliğini Mahmut Kaptan'ın üstlendiği Kafes sinema filmi, 80'li yıllarda ülkücülerin maruz kaldığı baskıyı ele alıyor.

Filmde dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bir sağdan bir soldan asalım politikası ve ülkücü gençler ele alınırken, filmin başrollerinde ise İsmail Hacıoğlu, Şefik Onat ve Nilay Duru oynuyor.

BESLER'E TEŞEKKÜR

Film öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP Bursa milletvekili adayı Hasan Toktaş:

"Partimize bugüne kadar görev almış ilçe başkanlarımız ocak başkanlarımız, Yenişehir ilçe başkanımız buradalar. Ben hepinizin huzurunda değerli ilçe başkanımız Müfit Besler abimize hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum.

Birazdan filmi izleyeceğiz ben filmi 3. kez izliyorum. Bu filmin muhakkak çeşitli eksiklikleri olabilir ama anlam olarak baktığımızda duygu yüklü ve herkesin rahatça ağladığını göreceksiniz" dedi.

YAŞANANLAR 35 YIL SONRA SİNEMADA

Anlamlı bir günde filmi izlediklerini ifade eden Toktaş:

"Özellikle anlamlı bir gün bugün, bugün ana temalarından biri 80 ihtilalinde kahpece asılan Mustafa İmamoğlu ülküdaşımızı ana tema olarak işlemektedir. 7 Ekim 1980 ve bugün 7 Ekim 2015 tam 35 yıl sonra böyle anlamlı bir günde ilçe başkanımızın böyle bir organizasyonu yapması çok anlamlı.

Rahmetli İmamoğlu'nun anne ve babasına yazmış olduğu gibi Mustafa'lar ölür ama Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar yaşasın milliyetçi hareket diyoruz.

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

Buraya ilçe başkanımızın daveti üzerine sayın milletvekilimiz Kadir Koçdemir yine milletvekili adayımız değerli abim Sinan Bozkurt Bey il başkan yardımcımız Erkan Zorba Bey ile birlikte olmak üzere geldik" diye konuştu.

İNŞALLAH O GÜNLERİ BİR DAHA YAŞAMAYIZ

80 dönemini inşallah bir daha yaşamayız diyen MHP İlçe Başkanı Müfit Besler:

"Bu akşam MHP ilçe teşkilatı olarak vizyona giren kafes filmini milletvekilimiz teşkilat mensuplarımız ve belediye meclis üyelerimiz ile beraber seyretmeye geldik.

Genç kardeşlerimiz bacılarımız da buradaydı ben filmi çok olumlu buldum. 80 öncesini yaş itibari ile hatırlıyorum filmde verilen mesajlar çok güzel bu oyuna hiç bir zaman için gelmeyecektir.

80 de ülkesini sevenler ezilmişlerdir baskı altında kalmışlardır inşallah o günleri bir daha yaşamayız. " ifadelerini kullandı.

BU ÜLKE HEPİMİZİN

Bu ülkenin hepimizin olduğunu vurgulayan Besler, şöyle devam etti:

"Farkında iseniz iki tarafta da iki insan var yani vur kır yap diyen bu insanlarında daha sonra yurt dışına kaçtıklarını görüyorsunuz. Provokasyonlar yapan insanları bir birine düşüren ülkeyi kaossa götürmek isteyen dış güçlerin maşası.

Bugüne kadar verdiğim beyanatlarda genel başkanımızın talimatı ve biz İnegöl ilçe teşkilatı olarak biz sokağa çıkmayacağız biz gençlerimizi sadece kendi yaptığımız organizasyonlarda göreceğiz.

Tavsiyem şudur bu tür olayların ülkemizde yaşanmaması gerekiyor, çünkü kaybeden biz kazananlar emperyalistler oluyor. Kimsenin ayak oyunlarına alet olmamaları gerekiyor herkesi sağduyuya davet ediyorum. Çünkü bu ülke hepimizin."