"Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıyadır" diyen İlçe Başkanı Mustafa Sipahi,

"Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir hata olacağı açık ve meydandadır.

Türkiye yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır."

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

ÇÖZÜM YOLU DEMOKRASİDİR

"Her sorununun çözüm yolu demokrasidir. Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur.

Hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmalarını bekliyoruz" dedi.

TÜRK MİLLETİ BU BADİREYİ ATLATACAK

Sağduyu çağrısı yapan Başkan Sipahi,

"Milletimizin sağduyulu olması, temenni ve soğukkanlı hareket etmesi önem arz etmektedir. Halkın sokağa daveti, Türk askeriyle muhtemel bir çatışma içine girmesi vahim bir tehlike olarak önümüzde durmaktadır.

Bilhassa milliyetçi-ülkücü hareketin provokasyon ve ajitasyonlara karşı teyakkuzuyla birlikte, sokaklara çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülemeyecektir."

"Hiçbir dava arkadaşımız karanlık sürecin taraf ve faili olmayacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk milleti bu badireyi atlatacaktır.

Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir" diye konuştu.