O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Belediye Encümen Salonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında yaklaşık 2 aydır şehrin tüm cadde ve sokaklarında yapılan araştırmalar neticesinde İnegöl’ün en zaaf olan konulardan bir tanesi olan kaldırım işgalleriyle alakalı yapılan fizibilite çalışmalarının değerlendirilmesi yapıldı.

YILLARDIR KALDIRIM İŞGALLERİNİ KONUŞUYORUZ
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Aktaş; “Burada inşallah belediye encümenimiz ve Belediye Meclisimizle beraber nihai bir karara varacağız. İnegöl çok gelişti, güzelleşti. İnegöl ihracatını arttırdı. İnegöl mobilyada çok iyi yerlere geldi. İnegöl işsizliğin sıfır olduğu, hatta eksi olduğu bir yerleşim yeri. Ama maalesef İnegöl yıllardır kaldırım işgallerini konuşuyor. İnegöl yıllardır yaya yollarının zapt edilmesini konuşuyor ve İnegöl’de yıllardır özellikle kadınlar bu konuda mağdur” dedi.

BAYANLAR CİDDİ SIKINTI YAŞIYOR
İnegöl Belediyesi olarak kimseye ceza vermek, kimsenin canını yakmak, kimsenin işine ket vurmak gibi durumun söz konusu olamayacağını vurgulayan Aktaş, aksine şehrin ticari hayatının canlanması adına İnegöl Belediyesi olarak ciddi aktiviteler yaptıklarını kaydetti. Haziran ayında göreve başlayan Kent Konseyinin de ilk tespitlerinin kaldırım işgalleri olduğuna dikkat çeken Aktaş; “Arkadaşlarımız kısa bir süre önce özellikle Kent Konseyindeki bayanlar olarak şehirde çok ciddi sıkıntı olduğuna dair bir deklarasyon da yayınladılar. Buradan tüm ilçe halkına, esnaflara çağrımız bu işgallerin bir an evvel sonlandırılması. İnegöl Belediyesi olarak bununla alakalı çok ciddi yaptırımlar getireceğiz. Yaptığımız tespitleri de kamuoyuyla paylaşıp halkın ne kadar mağdur olduğunu özellikle vurgulayacağız. Hepimizin eşleri, çocukları, ailesi var” şeklinde konuştu.

SOKAKLARDA YÜRÜMEK ZORLAŞIYOR
Kimsenin böyle işgal edilmiş cadde ve sokaklar da yürümeyi, bu sıkıntı çekmeyi arzu etmediğini ifade eden Aktaş, “Biz çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Temiz pırıl pırıl gece aydınlatmalarıyla, trotuarlarıyla dolu dolu cadde ve sokaklarıyla, esnaflarıyla, ticarethaneleriyle güzel bir şehirde yaşıyoruz. Maalesef bu elimizdeki değerleri kendi yaptığımız yanlışlarla, hatalarla çirkinleştiriyoruz. Yapılan bu toplantı bunu çok daha iyiye taşıyabilmek için neler yapılabilirlerin toplantısıdır” dedi.

TÜM KATMANLARLA GÖRÜŞECEĞİZ
Bundan sonraki süreçte tüm sivil toplum örgütleri, tüm siyasi partiler, şehirdeki tüm katmanları da bu işin içine dâhil ederek İnegöl olarak hep birlikte bu konuda da ciddi bir başarı elde etmeyi arzu ettiklerini söyleyen Aktaş, “İnegöl olarak bugüne kadar nasıl birçok şeyi başardıysak, bu toplantıyla, yıllardır zaafımız olan bu konuda da ciddi bir başarı elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.