KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLDİ
Türkiye'de, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık'ın, aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olduğunu aktaran Leblebici,
"Tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadın ve kız çocuklarının insan haklarının korunmasına yönelik mücadelesi, ülkemizin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.
KADIN ERKEK DEMEDEN
Başkan Leblebici yaptığı açıklamada,
"Toplumda yaşanılan sorunların çözümünün en etkili yollarından birinin de, kadınların karar alma süreçlerine aktif bir şekilde katılımlarını temin etmektir.
Bunun için de kadınların toplumda kendileri ile ilgili, toplumun sorunları ile ilgili söz sahibi olacak şekilde bilgili ve donanımlı olması gerekir."
"Bu sosyal alanı kadın-erkek birlikte paylaşıyoruz. Kadın erkek demeden herkes büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Kadın zaten sabırlı, zaten insanı seviyor, iletişime çok açık ve kadınlar siyaset konusunda zaten çok hazırdır.
Bu noktada Anayasal kuruluşlar başta olmak üzere, toplumun bütün katmanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına görevler düşmektedir. Kadınsız demokrasi olmaz, kadınsız hukuk olmaz, kadınsız kalkınma olmaz. Kadınlar olarak toplumun kalkınması mücadelemize devam edeceğiz."
3 MİLYON 961 BİN 731 KADIN ÜYE
"AK Parti 3 milyon 961 bin 731 kadın üyeye sahiptir, dünyada bu denli kadın örgütlenmesine sahip ikinci bir siyasi hareket yoktur. AK Parti birilerini takip etmez. Birilerini peşinden sürükler.' Biz AK Kadrolar olarak şunun farkındayız.
Hiçbir medeniyet kadını dışlayarak bir şey inşa edemez. Bu bilinçle medeniyetimizi yeniden kadın erkek ayrımı yapmaksızın beraber inşa edeceğiz" dedi.
BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKTI
Kadınlara tanınabilecek tek ayrımcılığın pozitif ayrımcılık olduğunu belirten Leblebici,
"Biz bu düşünce ile de 2010 referandumunda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirdik. Kadın erkek eşitliği, kadına şiddet, kadının korunması gibi konularda çok sayıda yasal değişikliği hükümetlerimiz dönemlerinde yapıldı.
Biz bunlarla övünürken başımızın tacı olan kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza daha da devam edeceğiz."
"Çünkü bu ülkenin kuruluşundan bugüne hiçbir koşulda geri durmayan, erkeğine omuz veren kadınımızın yıllardır çektiği zulümleri çok iyi biliyoruz.
Başörtüsü yasağının kalkmasıyla, kadınlarımızın kendi yaşam tarzlarını kendilerinin belirleyebileceğine inanan bir hareket olarak biz diyoruz ki; öyle büyük adımlar attık ki artık bir zihniyet devrimi yaşanmıştır ve ondan geriye dönüş yoktur."
"Varlıklarıyla toplum yapımıza şekil veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günle sınırlı kalmaması ve kadınlarımıza gerekli değerin verilmesi dileklerimle, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyorum" diye konuştu.

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu