ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinan Aktaş, eğitimde yıllardır kanayan bir yara haline gelen öğretmen açığının devam ettiğini kaydederek;

"Ülke genelinde 100 bine yakın öğretmen açığı var. Kamuoyunda en fazla öğretmen açığının doğu illerinde olduğu sanılır ama gerçekte öyle değil, en fazla öğretmen açığı Marmara Bölgesinde mevcuttur. Çünkü Marmara Bölgesi diğer bölgelerden sürekli göç almaktadır.

Buna mukabil yeni okullar ve derslikler inşa edilmektedir. Yaşadığımız şehir İnegöl'de birçok ildeki öğrenci sayısından fazla öğrenci vardır. Bütün bu verileri yan yana koyduğumuzda öğretmen ihtiyacının ne kadar fazla olduğunu görmemiz mümkün olacaktır.

İlçemizde ortaya çıkan öğretmen açığı ücretli öğretmen görevlendirmeleriyle giderilmektedir. Ücretli çalışan öğretmelerimizde genellikle KPSS'ye hazırlandıkları için 2.Dönem öğretmenlikten ayrılmaktadırlar. Bu durum eğitim-öğretimi olumsuz etkilemektedir" dedi.

4 AY STAJ GÖRECEKLER

"Bugün itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 bin öğretmen ataması yapılmıştır. En fazla atama, sınıf, İngilizce ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğinde olmuştur" diyen Aktaş;

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

"ilçemize 77 yeni öğretmen kadrosu verilmiştir. Yeni atanan öğretmenlerle İnegöl eğitiminin daha da çıtasını yükselteceği kanaatindeyiz. Bu dönem Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir uygulamayı hayata geçirmiştir.

Yeni atanacak öğretmenler 4 ay boyunca tecrübeli bir öğretmenin yanında staj görecekler, rehber öğretmenle eşliğinde derse gireceklerdir. Bu doğru bir uygulamadır" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.