SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

DERSHANE MARKASI OKULLAŞTI
2016-2017 eğitim ve öğretim yılına büyük bir heyecan ve coşkuyla başlayan Özel İnegöl Ortaokulu Kurucu Müdürü Özgen Yıldız, okulun açılışı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"12 yıl boyunca İnegöl'ümüzün eğitiminde marka değeri olan Abel Dershanesinin birikim ve tecrübesini "Özel İnegöl Ortaokulu'na " dönüştürerek 2016-2017 yılında eğitim ve öğretime başladık. Abel Dershanesinde uyguladığımız abel metot sayesinde öğrenciyi tanımayı ve kapasitesini en üst düzeye taşımayı hedefliyoruz.
Bireye özgü öğretim Model'ini Özel İnegöl Ortaokuluna taşıyarak fark yaratmaya ve geçmişte Galatasaray Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi gibi nezih okullara yerleştirdiğimiz öğrenci başarılarına yeni halkalar eklemeye devam edeceğiz"
EV ÖDEVİ VE ETÜT YOK
"Bireysel farklılıkları dikkate alarak her öğrencinin ihtiyaçlarına uygun planlanan programlarla öğrencinin bireysel gelişimini sağlamaktayız. Öğretim yılı boyunca kaynağa dayalı planlama, dört tekrar programı, periyodik sınav, idari kontrol sınavı, dört tekrar sınavı ve kazanım ölçümleriyle her şey okulda öğretmen gözetiminde yapılıp bitirilmektedir.
Okulumuzda ev ödevi verilmiyor. Öğrencilerimiz eve ödev taşımıyorlar. Çünkü her öğrencinin ödev ihtiyaçları farklı farklıdır. Ev ödevlerinin öğrenci gelişimine hiçbir katkı sağlamadığı bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Okulumuzda etüt yapılmamaktadır. Her öğrencinin müfredatı kendi içinde saklıdır.
Bu nedenle her öğrencinin bireysel farklılıkları kazanım radar ağlarıyla gözlemlenerek akademik gelişimleri sağlanıyor. Bu uygulama sayesinde kurslarla okul arasında koşuşturmaya da ihtiyaç kalmamaktadır. Her öğrencimiz için öğrenci gelişim dosyası ve ders etkinliği dosyası düzenlenmektedir"
ABELMETOD BASAMAKLARI
"Öğrenci ve aile ile ilgili her şey Abelmetod basamakları içerisinde planlanmıştır. Bu nedenle anne ve baba aylık periyodik sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla planlanan tarihlerde okulumuza gelerek çocuğu hakkında en ayrıntılı bilgiye sahip olmaktadır.
Bu da velinin okul ve çocuğuyla ilgili tüm kaygılarını ortadan kaldırarak güven sağlamaktadır. 2008 yılında uyguladığımız veliye karne verme projemizi Özel İnegöl Ortaokulumuzda uygulamaya devam edeceğiz. Öğretim yılının sonunda her velimiz çocuğuyla birlikte kendi karnesini de almış olacaktır"
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ İZLETİLDİ
"Okulumuz ilk günden itibaren dopdolu bir programla 19 Eylül 2016 tarihinde büyük bir heyecan ve coşkuyla eğitim - öğretime başlamıştır. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anma etkinliği sinevizyon gösteriyle desteklenerek hafta boyunca sürdürüldü.
19 Mayıs 1919 ' da Mustafa Kemal ve arkadaşlarıyla yaptığı bağımsızlık ateşi; özgürlük mücadelemiz olan 15 Temmuzda bu toprağın evlatlarının zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direnerek sürdürdüğü bilinci oluşturmak için şiir ve kompozisyon etkinlikleri yapıldı.
Uyum programı birlikte öğrencileri tanımaya yönelik tanısal testler uygulandı. Eğitim öğretime başladığımız üçüncü günde öğrencinin bir önceki yıl neler öğrendiğini ölçmek amacıyla okul kabul sınavımızı uyguladık"
ÇOK ÖZEL BİR OKUL
"Okulumuzun şehir merkezinde bulunması da öğrencilerimize birçok avantaj sağlamaktadır. Güvenli okul olmasının yanı sıra, öğrencilerimiz okulumuza yürüyerek gidip gelmektedirler. Öğle arasında öğrenciler ister okulumuzda isterlerse evlerine giderek öğle yemeklerini yiyebilmektedir.
Velilerimiz istedikleri her an ve her saatte okulumuzu ziyaret edebilmektedirler. Hızla değişen dünyanın yeni eğitim sistemine hazır olan Özel İnegöl Ortaokulumuz "Çok özel bir okul" iddiasıyla başarı yolculuğuna kararlıkla devam etmektedir. Yavrularımızı ülkesini, milletini seven, sorumluluk sahibi, iyi karakterli, başarılı bireyler olarak hayata hazırlamaktayız. 2016-2017 eğitim öğretim yılımızın ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim"