‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

“Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması amacıyla 2011 yılında başlattığımız meslek edindirme kurslarımız gün geçtikçe gelişerek büyüyor.

Önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığımız İNESMEK kurslarımızda eğitim alan öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalar ve aldıkları başarılar bizim için gurur verici. İşte bugün de İNESMEK Kurs Merkezimizde eğitim gören kursiyerlerimizin eserlerinden oluşan ara sergi açılışımız için buradayız.

Sergimizde; keçe nakışı ve ahşap boyama branşlarında eğitim alan kursiyerlerimizin hazırladığı 168 parça ürün sergileniyor”

21 BRANŞTA EĞİTİM

“Belediyemizin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu bu kurslarda bu yıl 7 farklı kurs merkeziyle 21 farklı branşta eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz İNESMEK kurslarımızda; bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli muhasebe, Autocad, diksiyon, fotoğraf çekimi, tıbbi sekreterlik, İngilizce, Rusça, Arapça başta olmak üzere pek çok branşta eğitim alıyorlar.

Kurslarımıza 14 yaşını tamamlayan tüm İnegöllü hemşerilerimiz ücretsiz olarak katılabiliyor. Kurslarımızı başarı ile tamamlayan kursiyerler; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor” dedi.

KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇANLAR VAR

Aktaş, İNESMEK kurslarına katılıp kendini geliştiren ve bu konuda sergi açan yaklaşık 10 kursiyer bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Hatta Bursa’da, Kütahya’da sergi açan kursiyerlerimizin olduğunu biliyoruz. Bunları ben atıl kapasitenin açığa çıkması şeklinde değerlendiriyorum. Düşünün; daha önceleri evde oturan sade bir ev hanımı iken veya sanayide çalışan, kamuda çalışan veya herhangi bir işi yapan normal bir insan iken bu kurslarımız sayesinde kendini keşfederek ilçemizde sergi açacak seviyeye gelen kursiyerlerimiz oldu.

Bu gerçekten beni çok mutlu eden bir durum… Fırsat verildiğinde insanımızın farkında olmadığı yeteneklerinden ne büyük meziyetler çıkardığının bir kanıtıdır İNESMEK kurslarımız”

Konuşmanın ardından kurdele kesimi ile açılış yapıldı. Açılış törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İTSO Başkanı Metin Anıl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, bazı belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.