Eskişehir'deki o lise dünya birincisi oldu Eskişehir'deki o lise dünya birincisi oldu
İnegöl Anadolu Lisesinin boşalan binasının İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vereceği açıklandı. Şair Erdem Bayazıt’ın ismini taşıyacak olan okul binasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü deprem dayanıklılık çalışması yaptı.

ÖN TARAF SAĞLAM ÇIKTI
Yapılan çalışmanın ardından önde bulunan 2 bloklu bina okul olarak kullanılacak, deprem testini geçemeyen diğer blok ise kullanılmayacak. Bu arada geçtiğimiz aylarda; İshakpaşa İlkokulu öğrenci velileri, İnegöl Anadolu Lisesi’nin taşınmasıyla boşalacak okul binasının, ‘İnegöl Ortaokul’ ismiyle hizmet vermesini istemişti.

YENİ BİNAYA TAŞINACAK
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Anadolu Lisesinin yeni eğitim yılında Hayırsever işadamı Tarık Celaloğlu tarafından yaptırılan yeni binaya taşınacağını belirtti.

DEPREM DAYANIKLILIK RAPORU İSTENDİ
Boşalan Anadolu Lisesi binasının Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu adıyla açılması için teklifte bulunduklarını aktaran Bilican, “30 Haziran tarihinde İmam-Hatip Ortaokulu açılması yönünde talepte bulunduk. Talebimiz olan okulun onayı geldi. İl Müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda okul binalarının eski olduğu için deprem dayanıklılık raporu istendi.”

ARKA BİNA SAĞLAM DEĞİL
“Bu süreç içerisinde istenen tahlil ve testleri yaptırdık. Test sonuçlarını bekliyorduk. Geçtiğimiz hafta beklediğimiz raporu aldık. Önde bulunan 2 bloklu binanın okul olarak kullanılması sakıncalı bulunmadı. Ama arkada kalan bina beteonarma olmayıp yığma tuğla olarak yapıldığı için oranın sağlıklı olmadığı belirtildi. Bu sonuç üzerine öndeki bina için onay alabildik. Bu binada 14 sınıf oluşturabileceğiz” dedi.

İMAM HATİPLER ÇOĞALIYOR
Diğer İmam-Hatip Ortaokulları ile birlikte okula kayıt alacaklarını bildiren Fatih Bilican, “1 ay öncede Baykoca Mahallesinde TOKİ bünyesinde yaptırılan yeni okul binasında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve bünyesinde İmam-Hatip Ortaokulu açıldı. Yeni açılan İmam-Hatip Ortaokulu ile birlikte 6 tane İmam-Hatip Ortaokulu 4 tane de İmam-Hatip Lisesi açılmış oldu. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitim-öğretim hizmetinde olacaklar” ifadelerini kullandı.

900 ÖĞRENCİ KAYIT YAPABİLECEK
Hamidiye İmam-Hatip Ortaokulu binasının inşaat aşamasında olduğunu belirten Bilican şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıla biter. Onunla 7 tane İmam-Hatip Ortaokulumuz olacak. Merkezde bulunan Hacer Salih Yıldız İmam-Hatip Ortaokulu ve Mahmudiye İmam-Hatip Ortaokulu binalarında hiç boş yer yok. Yeni açtığımız okulun kapasitesi 500 öğrenci alabilecek durumdadır. 200 öğrenci diğer İmam-Hatip Ortaokullarından nakledebilirsek 300 öğrenci bu okula yeni kayıt alabiliriz. Diğer İmam-Hatip Ortaokulları ile birlikte bu yıl en fazla 900 öğrenci kayıt yapabilecek durumdayız.”

OKULLARIN KAYIT KAPASİTESİ
Okulların kayıt kapasitesi hakkında bilgiler veren Bilican, Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu’nun 300, Hacer Salih Yıldız İmam-Hatip Ortaokulu’nun 100, Mahmudiye İmam-Hatip Ortaokulu’nun 70, TOKİ Necip Fazıl İmam-Hatip Ortaokulu’nun 210, Alanyurt İmam-Hatip Ortaokulu’nun 110 ve Yenice İmam-Hatip Ortaokulu’nun 70 kayıt kapasitesinin olduğunu söyledi.