İnegöllü akademisyenden Cübbeli Ahmet Hoca'ya önemli uyarı İnegöllü akademisyenden Cübbeli Ahmet Hoca'ya önemli uyarı
Fidan dikim programına Kaymakam Ali Akça, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, Deha Kids Anaokulu öğrencileri, Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, Boğazköy İlkokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HEM HAYATTIRLAR HEM DE GELECEK

Kaymakam Ali Akça, programda yaptığı konuşmada;

“Çocuklarımız dünyanın en değerli ve en güzel varlıklarıdır. Çocuklar üzüldüğünde anneleri, babaları çok üzülür ama çocukların bir tebessümü, bir gülümsemesi sanki bütün dünya o anne babanın olmuş gibi anne babaya mutluluk verir.

Çocuklardan sonar dünyanın en güzel varlığı olarak ağaçları, ormanları görürüm. Çünkü hem çocuklar hem ağaçlar gelecektir, hayattır, yarınlarımızdır. O yüzden bu güzel organizasyona anaokulu öğrencilerimizi, bakım ve rehabilitasyon merkezinde devletin koruması altında olan yavrularımızı çağıralım ve bu etkinliği hangi köyde yapacaksak o köyden vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi çağıralım, 7 ile 70’i aynı anda buluşturalım istedik” dedi.

İNEGÖL’ÜN %46’SI ORMAN

İnegöl’ün orman varlığı yönünden sıkıntılı bir ilçe olmadığını aktaran Akça, şöyle devam etti:

“İlçe yüzölçümümüzün yaklaşık yüzde 46’sı ormanlarla kaplı. İnegöl’ün Türkiye’ye göre çok iyi durumda olan bu zenginliği Türkiye’nin diğer yerlerinde görmek mümkün değil. Bu etkinlikte; yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızı da orman bilinciyle yetiştirmeyi arzu ettik.

Onların bilinçaltında ağaç dikme faaliyetinin ve ormanların önemini yerleştirelim istedik. O yüzden küçük çocuklarımızı da bu organizasyona davet ettik. Küçük fidanları toprakla buluşturacaklar.

Bu güzel organizasyondan dolayı Orman İşletme teşkilatımıza ve burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Halil Cibran der ki; ağaçlar toprağın gökyüzüne yazdığı şiirlerdir, yeter ki biz bu şiirleri okumasını bilelim”

Konuşmaların ardından minikler ve İnegöl protokolü, Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli personellerin de yardımı ile ellerine aldıkları fidanları toprakla buluşturdular