Caner Taban, İnegölspor'da Teknik Sorumlu Oldu Caner Taban, İnegölspor'da Teknik Sorumlu Oldu
8 yöreden 128 kişi ile çalışmalarına devam eden halk oyunları topluluğunu geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Alinur Aktaş ziyaret etti.

2011 YILINDA KURULDU

Belediyespor salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Aktaş, Belediye halk oyunları ekibinin 2011 yılında kurulduğunu ifade ederek;

“Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Halk oyunları ekibimiz ilk gösterisini 24 kişilik ekibiyle, 2012 yılında Belediyemizce düzenlenen Kültür Sanat Festivalinde gerçekleştirdi.”
“Çalışmalarımız; Salı -Perşembe 19.30-21.00, Cumartesi 15.30-18.00 saatleri arasında Ali Osman Olgun’un genel koordinatörlüğünde, halaylarda Recep Erdoğan, Trakya yöresinde Işıl Başar Öğütçü ve Karadeniz yöresinde Fatih Oral profesyonel hocalarımız eşliğinde devam ediyor” dedi.

8 YÖRE ÇALIŞIYORLAR

Halk oyunları topluluğunun 128 kişi ile çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Başkan Aktaş şöyle konuştu;

“Bir taraftan da kayıtlarımızın devam ettiğini özellikle belirterek, bu işe gönül veren kişileri halk oyunları topluluğumuza davet etmek istiyorum. Çalışmalardaki amacımız, İnegöl’de yaşayan başta genç ve çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sanat sevgisini aşılamak, gençlerimizi sanatsal faaliyetlere özendirmek ve yöresel halk oyunlarımızla aidiyet duygusu kazandırmaktır.”