İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler
İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, başvuruların Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne yapılacağını belirterek, programlarla alakalı geniş bilgiye sosyalbilimler.uludag.edu.tr/ sitesine yer verildiğini aktardı.

DERSLER 18.00’DEN SONRA
Canbolat, “Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Uluslararası Ticaret ve Muhasebe Denetim Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına yönelik 2014-2015 dönemi için öğrenci alınacaktır. Programlar İnegöl İşletme Fakültesi tarafından yürütülecektir. Uluslararası Ticaret ve Muhasebe Denetim Tezli Yüksek Lisans programlarına dört yıllık eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İleri teknoloji Enstitüsü Mezunları, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme Fakültesi vb. mezunları başvurabilir. Öğrenci alımında Uludağ Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği koşulları geçerlidir. Uluslararası Ticaret ve Muhasebe Denetim Yüksek Lisans Programlarına eğitim süresi en az dört yıl olan fakülte ve yüksekokullardan mezun olanlar başvurabilir. Aynı eğitim seviyesine sahip diploma denkliği YÖK tarafından tanınmış yabancılar da başvurabilirler. Tezsiz Yüksek Lisans başvuruları için ALES ve yabancı dil şartı aranmamaktadır. Program dersleri akşam 18.00 den sonra yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

KONTENJANLAR SINIRLI
Kontenjanların sınırlı olduğunu aktaran Dekan Canbolat, Uluslararası Ticaret Tezli yüksek lisansının 12 kişi, Uluslararası Ticaret Tezsiz yüksek lisansın 29 kişi, Muhasebe Denetim Tezli yüksek lisansının 14 kişi, Muhasebe Denetim Tezsiz lisansının 27 kişilik kontenjanın olduğunun belirtti.

Canbolat, programlar için Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne başvurulabileceğini ve başvuruların 3-4 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağını da sözlerine ekledi.