Baykan, 13 Ekim Dünya Konut Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bireysel olarak yapılan yapıların yerini 1980'li yıllardan sonra site olarak tabir edilen toplu konutların aldığını belirterek, bu konutların daha çok güvenli, sosyal imkanları sağlanmış ve çevre düzenlemesinin yapılmış olduğunu bildirdi.

Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit tuttu Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit tuttu

DEPREM RİSKİ VAR

Yapılarda öncelikle dikkat edilmesi gereken noktanın güvenilirlik ve sağlamlık olması gerektiğini ifade eden Baykan, şunları kaydetti: "Deprem riski ile karşı karşıya olan İnegöl'ün ve çevresinde sağlamlık önemli kuraldır. Ev alırken büyüklüğünden, manzarasından öte yapımında kullanılan malzemeye dikkat etmek gerekir. Ailemiz ve sevdiklerimizin hayatını devam ettirdikleri bu alanlarda öncelik her zaman bu olmalıdır"

GÖZ YUMANLAR SUÇLUDUR

"Yapıların sağlamlığı konusunda üretici ve denetçilere de büyük sorumluluk düşer. Hiçbir firma birkaç kuruş fazla kazanmak adına insanların hayatını tehlikeye atmamalıdır. Bunu yapan ya da yapımına göz yumanlar suçludur. O nedenle biz İnegöl Müteahhitler Derneği olarak bu konuda son derece kararlı bir duruş sergiliyoruz. Usulüne göre yapılmayan hiçbir yapıyı onaylamıyoruz. Sürekli İnegöl Belediyesiyle birlikte bu sorunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Çarpık yapılaşmanın karşısında her zaman aynı tavrı sergileyeceğiz."