Belediye Başkanı Alinur Aktaş, otopark ve çocuk oyun alanında incelemelerde bulundu.

ÖNEM VERDİĞİMİZ PROJELER

Aktaş, yaptığı açıklamada; "İnegöl'ümüz her geçen gün büyüyor. Bu büyüme yeni tesis ve hizmetlere ihtiyacı beraberinde getiriyor. İnegöl Belediyesi olarak; Her geçen gün hayata geçirdiğimiz projelerimizle şehrimize nefes aldıracak, kent estetiğini ve görselliği tamamlayacak çalışmalar yapıyoruz. Otopark alanlarımız özellikle çocuk oyun alanlarımız ve dinlenme alanlarımız önem verdiğimiz projelerimizdendir. Malumunuz modern zamanlarda gelişen teknolojinin de etkisiyle çocuklarımız sokak kültüründen, sokak oyunlarından uzaklaşmıştır. Mahallelerimize yaptığımız çocuk oyun alanlarımızla çocuklarımızın enerjilerini atmaları, toprağa, çimene dokunarak oyun oynamaları için fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Her mahallemizde mutlaka bu tarz yerlerin yapılmasına öncelik veriyoruz" dedi.

TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİNE' ÜYEYİZ

"Ayrıca şunu da özellikle söylemek isterim ki belediye olarak spora, sağlıklı yaşama önem veriyor ve bu hususta halkımızın faydalanacağı projeleri hayata geçiriyoruz" diyen Aktaş; "Belediyespor aracılığıyla birçok branşta eğitimler veriyor, başarılı sporcular yetiştiriyor, spor kulüplerine alt yapı sağlıyoruz. Yine HİS projesiyle bayanlara haftanın 3 günü spor yapma imkanı sunuyoruz. Yine burada olduğu gibi mahallelerimizde oluşturulan fitness alanlarıyla spor yapma imkanını halkımızın ayağına getiriyoruz. sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir nesil için dört bir koldan projelerimizi, çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde 'Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine' üyeliğimiz gerçekleşti. Bu demek oluyor ki sağlıklı yaşama dair yaptığımız çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

18 ARAÇLIK OTOPARK

Park alanı ile ilgili bilgiler de veren Aktaş, şöyle devam etti: "Bugün de bu çalışmalardan biri olan Mahmudiye Mahallesi Destegül Sokakta yapımına başladığımız 18 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanı projemizin açılışını yapmak üzere buradayız. Destegül Sokak'ta yaptığımız bu otopark alanımız ilçemizin 37. Otoparkımız, çocuk parkımız ise 136. Çocuk parkımızdır. Otopark alanı, çocuk oyun alanı ve fitness alanından oluşan projemiz 1765 m2 alana sahiptir. Mahmudiye Mahallesi Destegül Sokak'ta iki taraflı olmak üzere 18 araç kapasiteli 270 m2'lik araç park alanı 90 derece açılı olarak projelendirilmiştir. 121 m2'lik çocuk oyun alanı ve 68 m2'lik fitness alanı karşılıklı gelecek şekilde projelendirilmiştir. 18 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanı uygulamamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 140 bin TL'dir. Yapılan otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanımızın Mahmudiye Mahallesi sakinlerine ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim"

Aktaş, çocuk parkında oynaya çocuklarla sohbet ederken; onlardan parkı kirletmemeleri konusunda söz aldı.