Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın konuşmacısı Aile ve Eğitim Danışmanı Mustafa Kapukaya oldu.

Kapukaya yaptığı açıklamada;

"Erken çocukluk döneminde 0-3 yaşındaki çocuklar anneleriyle olan ilişkileri sonucunda bebek tüm dünyayı bu ilişkiye göre anlamlandırır. 0-3 yaşındaki anne ile (veya bakıcısı ) kurduğu ilişkinin sonucunda kendisine ait temsiller geliştirir hayatı ve kendisini değerli değersiz sevilebilir sevilemez anlamlı ve kıymetli veya kıymetsiz hisseder. Kendini ve tüm dünyadaki insanları bu ilişkinin üzerinden değerlendirir."

EĞİTİM ANNE KARNINDA BAŞLAR

"Çocuk eğitiminin en önemli temeli anne karnında ve 0-3 yaşındaki süreçte atılır. Hamilelik sürecinde bebeğin kişiliğinin temelleri atılır. Bir diğer etkili dönem ise ergenlik dönemidir. Bilim adamları 5 yaşına kadar ki süreçte kaçırdığımız treni ergenlikte yakalayabilirsiniz deyip ergenlik sürecin de gelecek temsillerimize ait en önemli dönemlerden birisidir."

ÇOCUĞUNUZLA 7 YAŞINA KADAR OYUN OYNAYIN

"Bu konuyu Hz. Ali'nin şu sözü çok güzel özetlemektedir: 'Çocuğunuzla 7 yaşına kadar oyun oynayın, 15 yaşına kadar arkadaş gibi olun, 15 yaşından sonra istişare edin. Çocukların eğitimiyle ilgilenirken kendi kuşağınıza göre değil onların yaşayacağı kuşağa göre eğitim verin.' dedi.

BAŞKAN TABAN DA KATILDI

Mustafa Kapukay, bu zamanda çocuk yetiştirmenin daha keyifli ve daha zor olduğunu hatırlatarak, dinleyicilere çeşitli bilgiler verdi

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; konuşan Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar, Anne ve babanın çocukluk dönemindeki yetiştirme etkilerinin öneminden bahsetti.

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

Belediye Başkanı Alper Taban ise selamlama konuşmalarında yapılan çalışmalar için Rehber-Der'e teşekkür etti.