Hocaköy Sulama Kooperatifinin su pompası 2 yıldır çalışmıyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı elektrik aboneliği alamayan kooperatif, çiftçilere su veremiyor.

KOOPERATİFİMİZİN PARASI YOK

Hocaköy Sulama Kooperatifi Başkanı Salih Yalçın, yaşanan sıkıntıdan dolayı çiftçilerin tarlalarını sulayamadığını söyledi.

UEDAŞ'ın 10 bin TL abonelik bedeli istediğini aktaran Yalçın, "Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Ne İlçe Tarım nede Ziraat Odası bizimle ilgilenmiyor. Biz her faturada abone parasını taksitle ödemek istiyoruz ama kabul etmiyorlar. Abonelik parası almadan elektrik vermiyorlar."

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

"10 bin 300 TL UEDAŞ'a abone ücreti ödememiz gerekiyor. Abonelik almak için kooperatifimizin parası yok. Arazilerimiz yanıyor. Geçen yıldan beri tüm kurumlara dilekçe verdik ama kimse ilgilenip sormadı. Hocaköy, İsaören ve Çayyaka'lı çiftçilere buradan su veriyoruz. Bin 800 dönüm arazinin sulanması için bu pompanın açılması lazım" dedi.

"YARDIM BEKLİYORUZ"

Mağdur çiftçilerinden Selim İnci ise arazilerini 2 yıldır sulayamadıklarını söyleyerek, "Yetkililer hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Bir çare istiyoruz. Arazi ve bahçelerimiz yanıyor. Sulama sisteminden faydalanamıyoruz. Ayrıca Babasultan sulama sistemi Hocaköy'ü es geçti. Babasultan suyundan faydalanmak istiyoruz. Yetkililerden sorunumuzun çözülmesi için yardım bekliyoruz" diye konuştu.