Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"
Bosna Hersek Türkleri Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bosna Hersek camiasında 1 Mart günü çok önemli bir bayram kutlamaktayız. Bosna Hersek Cumhuriyeti Bağımsızlık günü. Bilindiği üzere eski Yugoslavya topraklarında Slovenya ve Hırvatistan’da devam eden iç savaştan dolayı efsane Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç önderliğinde modern Bosna Hersek tarihine ışık tutacak ve kaderin çizilmesine vesile olacak bağımsızlık referandumunun yapılmasına karar vermişti. 29.02 ve 01.03.1992 günü halkın 99,44 oylarıyla Bosna Hersek’in en demokratik yoluyla bağımsızlığına karar verildi”

SOYKIRIMLARA GÖĞÜS GERDİK
“Ancak bu durumu hazmedemeyen o günkü Sırp yönetimi ilk aşamada 1 Mart gecesi Saraybosna’yı dünyadan koparmayı amaçlayan sonrasında birçok provokasyon ve çirkin oyunu ile süreç hepimizin çok iyi bildiği ve asla unutamayacağı o kanlı savaşın günlerine sürüklendi. Soykırımlara, yıkımlara ve tarifsiz acılara göğüs geren halkımız o savaştan da galip gelmeyi başardı. Allah’a şükürler olsun o günlerde geride kaldı”

BOSNA DİMDİK AYAKTA
“Bosna Hersek Cumhuriyeti dimdik ayakta 23’üncü Bağımsızlık yıldönümünü kutlamaktadır. Sonsuza dek sürecek bağımsız demokratik Cumhuriyetin bağımsızlık günü İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma derneği olarak büyük bir gururla kutluyoruz. Boşnak Camiasına, İnegöl ve Türkiye’mizdeki tüm Bosna Hersek sevdalılarına hayırlı olsun. Nice 23 senelere”