MHP'nin, İnegöl'de beklenen toplu istifası geçtiğimiz akşam gerçekleşti. Şenol Düğün Salonunda bir araya gelen partililer, düzenledikleri basın açıklamasıyla MHP'den istifa ettiklerini duyurdu.

Basın toplantısında konuşan MHP İlçe eski Başkanı Müfit Besler, iddialı söylemlerde bulunarak, istifa gerekçelerini açıkladı.

BASKI, İHRAÇ VE DİSİPLİN SÜRECİ

Besler, MHP Genel Merkezi'nin 20 aydır devam eden parti içinde farklı düşünenlere yönelik ciddi anlamda baskı, ihraç ve disiplin sürecini işlettiğini belirterek,

"Uzun yıllar inanarak hizmet ettiğimiz bir davada farklı düşündüğümüz içim hak etmediğimiz sözlere ve uygulamalara maruz kaldık. Bu ahde vefasızlık değil midir?

Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş'e ne ihanet ettik ne de MHP'ye zarar verdik. Çünkü MHP, bizlerin uzun yıllar içerisinde bulunduğu bir siyasi harekettir."

DİK DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK

"Dün olduğu gibi bundan sonra da MHP'nin kurumsal kimliğine, genel başkanına ve yöneticilerine hakareti doğru bulmayıp dik duruşumuz devam edecektir. İstifa eden bizlere de saygı gösterdiğimiz için saygı, hakaret etmediğimiz için hakaret edilmemesini bekliyoruz. Bugüne kadar yaşadıklarımızdan bizlerin MHP'de siyaset yapma imkanı kısıtlandığından ve ayrık otu olarak görüldüğümüzden zor da olsa hayırlı bir karar vererek partimizden istifa etmiş bulunuyoruz" dedi.

İSTİFALAR DEVAM EDECEK

İstifaların devam edeceğini bildiren Besler,

"Bugün itibariyle 105 dilekçe bana ulaştı, MHP'den şuan için 105 arkadaşımız istifa etti. Muhtemelen önümüzdeki süreçte istifalar devam edecektir. Bu istifalar içinde eski belediye başkanlarımız, eski meclis üyelerimiz ve partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış arkadaşlarımız var.

Bundan sonra ben ve birçok arkadaşım, yeni bir dünya için, yeni bir Türkiye için Meral Akşener hanımefendinin kuracağı siyasi partide aktif rol alacağız."

YENİ PARTİYE DAVET

"Bundan sonraki süreçte bütün basında bahsedildiği gibi merkez bir parti, tüm partilerden her türlü siyasi oluşumdan ve etnik kökenden tüm insanlarımızı, yeni bir Türkiye için, yeni bir dünya için Meral Akşener'in kuracağı partiye davet ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yerimizi tutuyoruz. Parti binasıyla ilgili henüz net bir durum yok. Görüşmelerimiz sürüyor."

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

"MHP kimliğimiz üzerimizde olduğu için çok hareket etmedik. Şuandan itibaren Meral Akşener'in kuracağı partinin faaliyetleri için hareket edeceğiz. Parti ismi de henüz net değil. Şuan tüzüğü yazılıyor.

Meral hanımın tek bir talimatı var; pazarlık yapmayacaksınız. Şartlı gelenlere kapınızı kapatacaksınız. Şartlı gelenlerin sonunda neler yaptığını görüyoruz. Kapımız herkese açık. Dün bizimle birlikte olanlara da yarın birlikte olacaklara da kapımız açık" diye konuştu.

İSTİFA KARARINI ANİDEN ALMADIK

İstifa sürecine ilişkin konuşan eski İlçe Başkanı Müfit Besler şöyle devam etti;

"İstifa kararını aniden almadık. Çok istişare ettik. Ben 44 yıldır MHP mensubuyum. Biz çocukluğumuzdan beri bu işin içindeyiz. Bundan çıkmak çok zor ama çıkmak zorundaydım. Türkiye gidiyor, tüm sıkıntımız bu.

Önümüzdeki seçimler çok önemli. Bu ülkede tek adamlığa devam mı yoksa demokrasi mi? Buna bakmak lazım. Bugün bunun sıkıntısını yaşadığımızı hissediyoruz."

HEDEF İKTİDAR OLMAK

"Kurulacak partinin geneldeki hedefi iktidar olmaktır. Biz de yerelde parti kurulduktan sonra İnegöl Belediyesini kazanmak istiyoruz. Bizde bu işi yapacak ekip ve güç var.

Bundan sonra hedefimiz başıboş İnegöl'e sahip çıkmak olacaktır. Buna da sahip çıkarız, bizi tanıyorsunuz. İlçe Başkanlığı ile ilgili hiçbir isim yok, bir görevlendirme de yok."

"Eski ilçe başkanları olarak bir ağabey niteliğinde istişare heyeti oluşturmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu oluşturmayacağız. Bu partinin eskisi yok, bu partide herkes sıfır kilometre siyasetçi. Hepimiz bu partinin yeni üyesiyiz."