İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu’na ziyarette bulunan genç siyasetçiler, merkez müdürü Adem Bedir’den, Eylül ayında yasalaşan 6552 sayılı çok maddeli yasa hakkında detaylı bilgi aldılar.

BÖYLE BİR YERE İHTİYAÇ VARDI

Müdür Âdem Bedir ziyarette yaptığı konuşmasında;

“Ben İnegöl’e geldiğimde SGK, Vergi Dairesi altında hizmet verirken ilklerde sadece irtibat bürosu görevi yapıyordu. Öncelikle her işlemin burada yapılmasını amaçladık ve merkez müdürlük kuruldu.

İnegöl hem ticaret hacmi olarak, hem de nüfus olarak çok büyük bir. Böyle bir yere kesinlikle ihtiyacı vardı. Sonra İnegöl Belediye’si tarafından bu binanın SGK hizmetine verilmesi gündeme geldi.

Tabi ki bu süreçte Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in ve tartışılmaz Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın çok katkıları oldu. Süreç hızlandı ve biz bugün bu güzel binada hizmet veriyoruz. Süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
BU YASADAN FAYDALANIN

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sezai İleri ise şunları söyledi:

“Biz aldığımız bu bilgileri ulaşabildiğimiz tüm halkımız ile tüm platformlarda paylaşacağız. Hükümetimiz özellikle borcu olan vatandaşlar ile alakalı çıkarttığı bu yasadan borcu olan tüm vatandaşlar faydalanmalıdır.

Sosyal güvenlik kurumu ile alakalı en önemli konu ise daha önce alışık olmadığımız ve birçok aktif sigortalı olmayan vatandaşlarımızın gelir testi yaptırmadığı için fazla ödemesi çıkan GSS mağduru olmaları. Bunlarda geriye dönük gelir testi yaptırarak bu mağduriyetlerini ortadan kaldırabileceklerdir.

Aynı zamanda şunu da gördük ki yasada çok elim bir kaza sonucu 301 maden şehitlerimizin aileleri ile ve çalışmakta olan maden işçileri alakalı çok maddelere de yer verildi iyileştirmeler, düzenlemeler yapıldı.

Buradan anlaşılan devletin mekanizmalarının, problemlere veya soruna anında odaklanarak hızlı bir biçimde çözüm ürettiğidir. Buda yeni Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin başarısıdır”