Araç Sahipleri Üzgün! Zorunlu Trafik Sigortasına Rekor Zam Araç Sahipleri Üzgün! Zorunlu Trafik Sigortasına Rekor Zam

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, 2024 yılı için otomobil satışlarında 1 milyonun üzerinde bir rakam beklediklerini açıkladı. Bloomberg HT'de katıldığı bir programda konuşan Aytaç, bu beklentinin realist bir tahmin olduğunu ifade etti. Aytaç'a göre, Türkiye otomotiv pazarının ilk çeyrekte 300 binin üzerine çıkması bekleniyor, bu da yılın geri kalanı için umut verici bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Geçen yıl, otomotiv sektöründe rekor seviyeler görülmüş, talep ve arz dengesi yüksek bir performans sergilemişti. Aytaç, Türkiye'deki otomotiv sektörüne olan ilginin sürekli yüksek olduğunu, uygun koşulların bir araya gelmesiyle rekor rakamların gerçekleştiğini belirtti. 2024 yılı içinse, satışların 1 milyon ila 1 milyon 100 bin arasında olacağını öngörüyor.

Alternatif enerji kaynaklarına sahip otomobiller hakkında da konuşan Aytaç, çevreci araçlara yönelik artan ilgiye dikkat çekti. Avrupa'da elektrifikasyon oranlarının %10-15 seviyelerine ulaştığını, Türkiye'de de arzın artmasıyla bu bilincin yükseldiğini söyledi. Elektrifikasyonun yaygınlaşmasının beklendiğini ancak yayılma hızının belirsiz olduğunu ekledi.

Kaynak: Bloomberg