Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) açıklamasına göre, bazı araçlarında yaşanan bir sorun nedeniyle yaklaşık 2,2 milyon aracını geri çağırdı. Geri çağrılan modeller arasında 2012-2023 Model S, 2016-2024 Model X, 2017-2023 Model 3, 2019-2024 Model Y ve 2024 Cybertruck bulunmaktadır.

"Tesla, İkaz Işıklarındaki Yazı Boyutu Sorunu Nedeniyle 2,2 Milyon Araç Geri Çağırıyor"

NHTSA'nın açıklamasına göre, geri çağrılan araçlarda fren, park ve kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS) ikaz ışıkları için gösterge panelinde yanlış yazı tipi boyutunun görüntülendiği belirlendi. Bu durumun ilgili güvenlik standartlarına uymadığı ve daha küçük yazı boyutunun güvenlik bilgilerinin okunmasını zorlaştırarak kaza riskini artırabileceği ifade edildi.

"Tesla, Güvenlik Riski Oluşturan Yazı Boyutu Sorunuyla 2,2 Milyon Araç İçin Geri Çağrı Başlattı"

Tesla, sorunu çözmek için uzaktan yapılabilen bir yazılım güncellemesi yayımlayacak. Geri çağrıdan etkilenecek araç sahiplerine bildirimlerin 30 Mart itibariyle gönderilmesi planlanıyor.

Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu

"Tesla, Yazılım Sorunlarına Bir Yenisini Ekleyerek 2,2 Milyon Aracını Geri Çağırıyor"

Geri çağırmadan etkilenecek araç sayısı 2 milyon 193 bin 869 olarak belirtilirken, Tesla'nın daha önce geçen yıl otopilot sisteminden kaynaklanan bir kontrol sorununu gidermek amacıyla 2 milyondan fazla aracını geri çağırdığı hatırlatıldı. Ayrıca, geçen hafta, arka kameranın görüntülenmesini engelleyen bir yazılım dengesizliği nedeniyle yaklaşık 200 bin araca yazılım güncellemesi yapılacağı duyurulmuştu. Tesla, güvenlik ve yazılım sorunlarına hızlı bir şekilde müdahale etmeye devam etmektedir.

Editör: İHSAN KURAN