Santiago Bernabeu'da gerçekleşecek maç, her iki takım için de büyük önem taşıyor.

El Clasico'nun tarihçesi

Real Madrid ve Barcelona arasındaki bu rekabet, 1916 yılından bu yana süregelen bir futbol klasiği. İki takım bugüne kadar toplam 256 kez karşılaştı; Madrid'in 104, Barcelona'nın ise 100 galibiyeti bulunuyor. Geri kalan maçlar ise beraberlikle sonuçlandı. İki ekip, La Liga'nın yanı sıra Kral Kupası ve Süper Kupa'da da kıyasıya mücadele ettiler.

Bursaspor’da İlk Aday Avukat Levent Dönertaş Bursaspor’da İlk Aday Avukat Levent Dönertaş

Genç Gazete El Clasico'da Tarihi 257. Randevu (2)

La Liga'daki  son durum

Real Madrid, şu anda La Liga'da 78 puan ile zirvede yer alırken, Barcelona 70 puanla peşinden geliyor. Bu maç, ligdeki 188. randevuları olacak. İlk yarıda Madrid, Barcelona'nın evinde Jude Bellingham'ın attığı gollerle 2-1 galip gelmişti.

Gol Rekortmeni Real Madrid

Bu sezon 25 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Madrid, 67 golle ligin en golcü takımı olma unvanını koruyor. Takım, aynı zamanda 20 golle en az gol yiyen ekip olarak dikkat çekiyor. Kepa Arrizabalaga ve Andriy Lunin, tecrübeli kaleci Courtois'nın yokluğunda kalesini başarıyla koruyor.

Real Madrid'den Arda Güler Için Skandal Karar!1

El Clasico'da ilk kez sahada olacaklar

Milli futbolcu Arda Güler, bu sezon ligde sadece 5 maçta forma giydi ve 1 gol kaydetti. Güler, yarınki maçta süre alması halinde El Clasico'da ilk kez sahaya çıkacak.

Real Madrid ve Barcelona'nın bu hafta sonu yapacakları maç, sadece İspanya'da değil, tüm dünyada futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. İki dev takımın mücadelesi, La Liga'nın bu sezonki şampiyonluk yarışını da doğrudan etkileyecek.

Kaynak: İHA