Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan'ın katılımı, İnegöl Belediyesi ve Aile Hayatını İyileştirme Derneği'nin (AHİD) katkılarıyla gerçekleştirilen 'Ailede aradığımız huzur' konulu konferans, Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

EN ZEKİ MİLLET BİZİZ

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konferans, Göçmen Camii İmamı Nazmi Özden'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferansta konuşan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan; "Dünyanın en zeki milleti biziz. Allah bu milleti çok zeki yaratmış. Zeki ama kafa hep üçkağıda çalışıyor" dedi.

ACUN OLAYI ÇÖZDÜ

İddiasıyla ilgili çeşitli örnekler veren Aslanhan; "Hepimiz kısa yoldan köşeyi dönme, parayı bulma derdindeyiz. Acun Ilıcalı bunu en doğru tespit edip; olayı çözen isim. Türk insanının genlerini çözdü. Hepimiz de kısadan meşhur olma, kendini gösterme isteği var" diye konuştu.

HERKES ANTİ DEPRESAN KULLANIYOR

Aile ve çocuklar üzerine konuşmasını sürdüren Aslanhan; "Çocuklarımızın sevilmeye, dokunulmaya ihtiyacı var. Sevgisiz bir canlı yaşayamaz. Türkiye'de 38 milyon kutu depresyon hapı kullanılıyor. Herkesin çantasında anti-depresan var. Oysa insanlar öncelikle sevgiye muhtaç. Aman ha çocuklarımızdan sevgiyi ihmal etmeyin" ifadelerini kullandı.

CESUR ÇOCUKLARIMIZ YOK

Dul kadınlar yeni bir evlilik yapabilmek için ne kadar bekler? Dul kadınlar yeni bir evlilik yapabilmek için ne kadar bekler?

Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, çocuk eğitiminde ve topluma iyi bir birey yetiştirme konusunda yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı: "Çocuklarınıza doğruyu aramayı ve peşinden gitmeyi öğretin. Cesareti öğretin. Cesur çocuklarımız yok. En ufak bir zorlukta pes ediyorlar. Doğru sözlü olmayı öğretin. Alçak gönüllü olmayı öğretin. Vefa duygusunu öğretin"

AİLE SEMİNERLERİMİZ SÜRÜYOR

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu da yaptığı konuşmada; "AHİD, toplumun en önemli kalelerinden biri olan aileyi ele alıyor. Allah ve Resulünün ölçütleri istediği ölçütlerde, huzurlu bir aile için 2007'den beri çalışıyor. Ailelerin, gençliğin, çocukların eğitimine önem veriyoruz. Çünkü anne ve baba 200 öğretmen gücünde. Anne ve babaların eğitimi için de 6 yıldır aile seminerleri düzenliyoruz. Açılışımızı da Sıtkı hocamla yapıyoruz. Mart sonuna kadar seminerlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

ÇOCUK MEKTEBİ AÇILDI

Köseoğlu, İlçe Müftülüğü ile birlikte 4-6 yaş arası çocuklar için Çocuk Mektebi projesini hayata geçirdiklerini ve eğitimlere başladıklarını kaydetti. İlçe Müftülüğüne teşekkür eden Köseoğlu, ayrıca seminer programlarına desteğinden dolayı da Başkan Alinur Aktaş başta olmak üzer İnegöl Belediyesi'ne de teşekkürlerini iletti.