Yeryüzünde bozgunculuk yapan 9 kişi kim? Kuran haber veriyor Yeryüzünde bozgunculuk yapan 9 kişi kim? Kuran haber veriyor

Çocuklar uykuda korkabilir. Karanlıktan korkabilir. Korkuyla sıçrayıp uyanabilir. Sebebini tespit edemediğimiz nedenlerle korkup huysuzluk yapabilirler.

Sevgi, şefkat, iletişim ve ilgiyle bu korkularını giderebildiğimiz gibi manevi olarak çocuklara iyi gelecek, onları sakinleştirecek dualar okuyabiliriz. İşte korkan çocuklara iyi gelecek sure ve dualar...

Genç Gazete Erkek Bebekler Çocuklar Mehmet Isminin Anlamı (7)

Korkan çocuklar için Sureler ve Ayetler

Ayetel Kürsi, İhlas Suresi, Felak ve Nas Sureleri gibi ayetler, çocukların korunması amacıyla önerilmektedir.

Sıraladığımız maddelerden birini uygulamanız yeterli olabilir. Hepsini yapmak zorunda değilsiniz.

Genç Gazete Erkek Bebekler Çocuklar Mehmet Isminin Anlamı (11)

1- Bir bardak suya 7 defa Fatiha Suresi okuyarak, korkan çocuğa içirilebilir.

2- Bir bardak suya 3 defa Ayetel Kürsi okuyarak, korkan çocuğa içirilebilir.

3- Bir bardak suya 7 defa İhlas Suresi okuyarak, korkan çocuğa içirilebilir.

4- Bir bardak suya 3 defa Felak Suresi okuyarak, korkan çocuğa içirilebilir.

5- Bir bardak suya 3 defa Nas Suresi okuyarak, korkan çocuğa içirilebilir.

6-Hz. Aişe validemiz (r.a) anlatıyor: "Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v), yatağına girdiği zaman, ellerine Felak, Nas ve İhlas surelerini okur, ellerine üfler, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer, bunu da üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman, aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi." (Buhari, Fedail-ul Kur’an 14, Tıbb, 39)

Siz de bu üç sureyi okuyup elinize üfleyebilirsiniz. Sonra da ellerinizle başından ayaklarına kadar çocuğunuzu okşayıp sevin.

Genç Gazete Erkek Bebekler Çocuklar Mehmet Isminin Anlamı (10)

7- Peygamber Efendimiz (s.a.v) huysuz ve yaramaz çocukların kulağına Al-i İmran suresinin 83. ayetini okumayı tavsiye etmiştir. (İbn Ebi Hatim, 2/696, no: 3773)

Arapça okunuşu: Efeğayra dînillahi yebğûne ve lehû esleme men fi's-semavâti ve'l-ardi tav'an ve kerhen ve ileyhi yurce'ûn

Türkçe anlamı: Onlar Allah’ın dininden başkasını mı arıyorlar! Oysa göklerde olanlar da yerde olanlar da isteyerek veya istemeyerek hep O’na boyun eğmişlerdir ve O’na döndürüleceklerdir.

Genç Gazete Erkek Bebekler Çocuklar Mehmet Isminin Anlamı (6)

Korkan çocuklara iyi gelen  Dualar

1- Hâlid b. Velid'den rivayet edilen bir hadise göre, Efendimiz (s.a.v) geceleyin korkanlar ve uykuda korkanlar için özel bir dua önermiştir:

"Euzü bi-kelimatillahi’t-tammeti min gadabihî ve ikâbihî ve şerri ibâdihî ve min hemezati’ş-şeyetîni en yahdûrun."

Anlamı: "Allah’ın gazabına uğramaktan, O’nun cezâsından, kullarının şerrinden ve bana gelmelerinden Allah’ın tam kelimelerine sığınırım." (Ebû Dâvud, Tıb, 19)

 Genç Gazete Erkek Bebekler Çocuklar Mehmet Isminin Anlamı (5)

Sabah ve Akşam Okunacak Dualar

Sabah ve akşam vakitlerinde korkanlar için okunması önerilen şu dualar da, çocuklara okunabilir:

2- 'Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil ardi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.' duasını sabah üç kere okuyana, akşama kadar; akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez." (İbni Mace)

3- "Hasbiyallahü ve ni’mel vekil" duası her korkuya karşı güven ve huzur verir." (Deylemi)

Genç Gazete Erkek Bebekler Çocuklar Mehmet Isminin Anlamı (2)4- Şu duada  korkan çocuklara okunabilir: "Allahümme bihürmeti isa ve bihürmeti Musa ve bi hürmeti İbrahimel-halili neccinii min şerri má raeytü filmenámi birahmetike Ya Erhamerrahimin."

 Anlamı: "Ey benim Allahım! Hz. İsa hürmetine, Hz. Musa hürmetine, Halilin olan Hz.İbrahim hürmetine, Rahmetin ile Rüyamda görmüş olduğum şeyin şerrinden beni kurtar. Ey merhametlilerin en merhametlisi."

Genç Gazete Erkek Bebekler Çocuklar Mehmet Isminin Anlamı (1)

Çocuklar İçin Öğretilmesi Gereken Kısa Dualar

5- Esmaü'l-Hüsna'dan "Ya Rahman" ismi, uyutulan çocuğun üzerine okunursa çocuk çabuk uyur ve korkmadan sağlık afiyetle uykusuna devam eder.

6- Korkan çocuğa 3 defa Tahiyyat duasını okuyup üzerine üflemek, ya da Tahiyyat duasını 3 defa bir bardak suya okuyup çocuğa içirmek iyi gelecektir.

7- Korkan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına da kamet okumak da iyi gelecektir.

8- Uyuyan çocuğun yanında 7 defa salavat getirmek de korkan çocuğa iyi gelecektir.

9- Uyuttuğumuz çocuğa 7 defa Euzu Besmele okuyup üfleyebiliriz.

Genç Gazete Kadın Ve Çocuk Bebek Kadınlar Adet Ve Lohusalık Hallerinde Oruç Tutabilirler Mi (3)

10- Çocuğumuza bakınca her aklımıza geldiğinde şu duayı okumayı unutmayalım: "Maşallah la havle vela kuvvete illa billah" Bu dua hem nazardan, hem de kaza, büyük hastalık, korku ve kötülüklerden çocuğumuzu koruyacaktır inşallah!

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Kaynak: Haber Merkezi