Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bazı sosyal medya platformları ve dijital mecralarda yayımlanan "Halk Eğitim Merkezlerindeki Kur'an Kursları kapatılıyor" şeklindeki iddialara karşı bir açıklama yaparak bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Belediye, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında başlatılan iftira kampanyasına yönelik yanıtlar verdi.

Yapılan resmi açıklamada, Kur'an Kursları'nın açılmasının ve kapatılmasının, 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde yürütüldüğü, bu kursların yönetimi ve denetiminin Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğu vurgulandı. Ayrıca, kursların açılması ve yürütülmesiyle ilgili kararların valilikler tarafından Bakanlığa iletilen bir süreç olduğu belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iddiaların asılsız olduğunu ve "Halk Eğitim Merkezleri" bünyesindeki Kur'an Kurslarının kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, belediyenin bu konuda herhangi bir yetkisinin bulunmadığını kamuoyuna bildirdi. Belediye, bu tür asılsız haberlerin yalnızca toplumsal huzuru bozmaya yönelik olduğunu ve vatandaşların bu tür yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi gerektiğini vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: Sosyal Medya