İftar yemeğinin ardından konuşan Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic, İnegöl Belediyesinin iftar yemeklerinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

KARDEŞLERİM GELDİ

İftar yemeği için teşekkür eden Susic, "Bugün farklı bir mutluluğum var çünkü İnegöl'den kardeşlerim geldi. Donji Vakuf'ta böyle şeylerin yaşanması çok güzel. Onları aramızda görmek gerçekten büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı 6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı

9 KARDEŞ ŞEHİR

İftar yemeğine katılanlara teşekkür eden Belediye Başkan vekili Turgay Yel, "İnegöl'ümüzün 9 kardeş şehri var. Bu 9 kardeş şehirden birisi de Donji Vakuf. Donji Vakuf'un İnegöl'de ayrı bir yeri var. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, bu 9 kardeş şehir içerisinde ailesi ile gittiği tek yer Donji Vakuf'tur. 2009 yılında Donji Vakuf ile resmi olarak kardeş olduk. Kardeş olduktan hemen sonra TİKA vasıtası ile 2010 yılında Donji Vakuf yakınındaki Prusac kasabasında bulunan Osmanlı şehitlik mezarlığının restorasyonunu yaptık."

"Mart 2013 yılında babaları Bosna savaşında şehit düşmüş Bosnalı 21 öğrenciyi İnegöl'de misafir ettik. Her yıl ramazan ayında Donji Vakuf'ta İftar yemekleri düzenliyoruz. Belediye olarak burada ihtiyaç sahiplerine yönelik erzak dağıtımı yapıyoruz. Her yıl Haziran ayının sonunda düzenlenen Ayvaz Dede'yi anma etkinliklerine katılıyoruz. Biz bir aileyiz. Yakında idrak edeceğimiz Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program yapılan dua ile sona erdi.