Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı
Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası Uludağ 2. oteller Bölgesinde yapıldı. Tüm yurttan 60 sporcunun katıldığı yarışmada erkekler, bayanlar, yıldızlar, minikler ve engelliler kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın startı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından verilirken, tüm yarışmacılar en uzak noktaya kaymak için büyük çaba harcadı. Sporcuların yarışmasından sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu da kızakları alarak kaymak istedi.
Başkan Altepe, pistin önemli bir bölümünü kızakla geçerken Vali Karaloğlu, pistin yarısında kızağın dönmesiyle düştü. Korumalarının yardımı ile ayağa kalkan Vali Karaloğlu, sporcular kadar başarılı olamadığını söyledi. Yarışmayı sunan sunucunun ise Pisteki hatadan dolayı düştü anonsu dikkatlerden kaçmadı. Keyifli bir deneyim yaşadığını ifade eden Karaloğlu, Önemli olan, bizim geleneklerimizi yaşatmak. Bu yarışlara destek olanları kutluyorum. Bizimkiler sadece denemeydi dedi.
Başkan Recep Altepe ise, Ben diğer yarışmacılara göre şansızdım. Çünkü pist biraz yumuşamıştı. ilk yarışsaydım, şampiyon olurdum. Amacımız, dünyanın en güzel dağlarından Uludağda her türlü güzelliği insanlarla buluşturmak. Anadolunun değişik illerinden yarışmacılar geldi. Dün atlı kızak yarışması vardı Bugün de normal kızak yarışları oldu. Bu tür yarışmalar devam edecek şeklinde konuştu.