Kaza; Orhangazi-İznik yolunda meydana geldi. İznik istikametine giden Abdullah Aytemur (60) idaresindeki 41 K 0612 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Nizamettin Kaya’nın (52) kullandığı 16 VE 909 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı.

ARAÇ ALEV ALDI

Hurdaya dönen otomobilin ön kısmı birden alev aldı. Vatandaşlar durumu jandarmaya ihbar etti. O sırada civarda devriye gezen jandarma trafik ekipleri kaza yerine geldi.

İtfaiye ekiplerine de haber verilen kazaya jandarma ekipleri yangın tüpüyle müdahale etti. Araç içinde sıkışan sürücü Abdullah Aytemur ise güçlükle çıkarıldı. Durumu ağır olan Aytemur, ambulansla Orhangzi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan otomobil sürücüsü, sevk edildiği Bursa’da hayatını kaybetti.

KAZADA İLGİNÇ GERÇEK

Jandarmanın yaptığı soruşturmada ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Kaza yapan otomobil sürücüsünün yaklaşık 1 kilometre geride başka bir tıra hafif çarptığı, daha sonra yoluna devam ettiği kaydedildi. Kazayla alakalı tahkikat sürüyor.

CUMARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLDİ

Abdullah Aytemur’un cenazesi; Cumartesi günü Alanyurt Yeni Mahalle Caminde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Alanyurt mezarlığında toprağa verildi.

Aytemur’u son yolculuğuna yoğun kalabalık cemaat uğurlarken;

Cenaze namazına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, İl Başkan Yardımcısı Salih Berber, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, AK Parti eski İlçe Başkanı Bülent Temelli, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.