Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) yaz Kuran kursunun final programı önceki akşam dernek binasında gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, önemli mesajlar verdi.

ALLAH RESUL'ÜNÜN ASHABI GİBİ

Köseoğlu; "Kuranı hayatına rehber edinmiş bir nesil yetiştirmeyi Rabbim hepimize nasip etsin. Allah'ın yeryüzünde halifesi olduğunu bilip Allah'ın dinini dünyanın en ücra köşesine götürme, tebliğ etme mesuliyetini, sorumluluğunu bilen bir gençlik lazım bizlere.

Tıpkı Allah Resul'ünün ashabı gibi... Allah'a kulluk ve Allah'ın dinini yeryüzünde hakim kılmak için Kuran emanetinin bilincinde olan örnek bir İslam şahsiyeti olan nesiller yetiştirmeyi Allah nasip etsin" diye konuştu.

EVDE ÖRNEK BİR ANNE-BABA

Ekim ayının ilk haftası Aile Mektebi derslerinin başlayacağını aktaran Köseoğlu;

"Sizler çocuklarını böyle imanlı, İslami kuruluşlara STK'lara teslim ederek bir noktada görevinizi yapıyorsunuz. Ondan daha mühim göreviniz evde örnek olmak. Evde örnek bir anne ve baba olmalıyız. Yani yaşamalıyız.

Önce bizi farz olan ilimlerle donanıp; eksiklerimizi giderip örnek anne baba olarak yaşamayı nasip etsin. Anne babalar görevini yapmayıp; okulda da çocuk ilmi ve dini bilgiyi tam alamazsa o nesli kaybediyoruz. Gençliğimizin imanı tehlikede. İnternet, cep telefonu, televizyon, sokak çocuğumuz yutmak için bekliyor. Anne baba 200 öğretmen gücünde.

Anne baba 0-6 yaş arasında çocuğuna manevi temelleri vermezse eğitimi aksamış olarak okullar başlıyor. Çocuk eğitimi anne baların ilk gecesinde başlar. Çok eksiklerimiz var. Biz anne ve babaları eğitmek için bu derneği kurduk. 2 Ekim Cuma günü aile mektebi derslerimiz başlıyor. Mart ayının sonuna kadar devam edecek eğitimlerimize tüm anne babalarımızı bekliyoruz " ifadelerini kullandı.

Ezan Duası nedir? Ezan duası nasıl yapılır? Ezan Duası nedir? Ezan duası nasıl yapılır?

KAYITLAR 1-15 EYLÜL ARASINDA

AHİD'in yeni binasının Alanyurt'ta yapıldığını kaydeden Köseoğlu;

"Yeni inşaat binamız bitmek üzere. Birinci katı tamamen 4-6 yaş çocuklarımız için kreş deyin, Kuran kursu deyin öyle kullanılacak. Ahlaki ve karakter eğitiminin verileceği bir eğitim yuvası olacak. Servisimiz de olacak.

Oranın açılışını da sizlere duyuracağız. Ekim ayında inşallah yetişirse kreşimiz 4-6 yaş çocuklarına Kuranı Kerim ve temel dini bilgiler veren yurdumuz faaliyete geçiyor. Bu yaş çocuklarımızın kaydı için 1-15 Eylül tarihleri arasında 12.00-15.00 saatleri arasında kayıtlar yapılacak.

Bir çocuğun şahsiyetinin 3'te 2'si 0-6 yaş arasında şekilleniyor. Bu yaş grubu çok önemli. Bu yaş arasındaki çocuklarımızı manevi bilgileri alacağı ortamlara gönderin. Temel atma yaşı 0-6 yaştır" diyerek aileleri uyardı.

Konuşmanın ardından Yaz Kuran Kursuna katılan öğrenciler kursta öğrendikleri bilgileri ailelerine ve katılımcılara sundular.