CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı
CHP İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Özge Eneş, parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Özgecan cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Eneş;

“Hepimizin basın aracılığı ile öğrendiğimiz Mersin Tarsus’ta meydana gelen tecavüz girişimi ve Özgecan kızımızın katledildiğini öğrendik. Bu olay münferit bir olay değildir. Şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizdeki insan hakları ihlallerinin başında kadına yönelik baskı ve cinsel saldırılar gelmektedir. Bunun nedeni evrensel insan hakları normlarını kabullenemeyen ve kabullenmek istemeyen, kadını eşit birey olarak görme erdemine erişemeyenler; kadını kadınlığa erkeği erkekliğe eşit gören anlayışın bir sonucudur.

Kadınların her ne sebeple olursa olsun öldürülmeleri bir yazgı değildir. Bu bir kültürel algı meselesidir. Bu tür olaylarda verilecek cezalar caydırıcı olmalı. Ceza hukukumuzda buna göre düzenlemeler yapılmalıdır.

Ceza hukukumuzda buna göre düzenlemeler yapılmalıdır. Bizler kadın cinayetlerini ve cinsel saldırıları kategorize etmeden her türlü baskı ve şiddeti kınıyoruz” diye konuştu.

İYİ HAL İNDİRİMİ ALMASINLAR

Eneş, olaydan dolayı büyük bir acı ve üzüntü duyduklarını belirterek şöyle devam etti:

“Songül hanım bir anne… O Özgecan’ı doğurdu, çocuğuna Özgecan adını verdi. O’na canımın parçası dedi. Canını besledi, büyüttü, binbir güçlükle okuttu ve üniversiteye gönderdi. Eğitimini tamamlasın, kuracağı yuvada kendi ayakları üzerinde dursun, ülkesine ve insanlığa artı değer katsın Türkiye’nin aydınlık yüzü olsun diye.

Sonra bir sadist, hayvani duygularını tatmin etmek için ona sahip olmak istedi. Özgecan’ımız karşı koyunca canından oldu. Özgecan kadın gururunu korumak için savaştı ve öldü. Katledilen insanlık onuru, katili ise adı ne olursa olsun kadını bir meta olarak gören anlayış oldu.

Katil, ifadesine; bana karşı geldi. Kavga ettik. Bıçakla ve levye ile vurarak öldürdüm diyor. Babası ve arkadaşı bu olaydan sonra cansız bedenini yakıp suçu gizlemek ve suçluyu korumak eylemini gerçekleştiriyor. Bu da ayrı bir insanlık suçudur”

“Dileriz ki adalet mekanizması Özgecan’ımız tecavüze ve katile direndiği için ağır tahrikle itham etmesin. Dileriz ki katiller mahkemede uslu çocuk rolü oynayıp iyi hal indirimi almasınlar. Bizler partililer olarak her türlü şiddete karşıyız, güçsüzün yanındayız, bu davanın da takipçisiyiz.

Adaletimizin suçluları suçun ceza hukukumuzda karşılığı olan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmalarını bekliyoruz. Bu olayda hassasiyet gösteren yürüyüş ve basın açıklamalarıyla kamuoyu oluşturan dostlarımıza teşekkür ederken AKP ve hükümet borazanı bir bayan gazetecinin; ‘Kesin sesinizi, oturun. Böyle şeyler her yerde oluyor.’ demesini şiddetle kınıyorum. Kadına kalkan eller kırılsın diyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum”