Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
İnegöl'e bağlı 91 köyün 56'sında öğrenci yetersizliğinden dolayı okul yok. Okul olmayan köylerdeki öğrenciler taşımalı eğitim sistemi kapsamında taşıma merkezli köylerde eğitim görüyor.
13 KÖYDE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR VAR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk: Köyden kente yapılan göçlerden dolayı okulların kapatılmadığını belirterek: "Şuanda 13 köyümüzde 1., 2., 3. ve 4. sınıflarımız birleştirilmiş sınıflarda okumaktadır. Diğer ortaokula giden öğrencilerimiz yeterli sayı tamamlayamadıklarından dolayı yakın merkeze taşıyoruz. Eğer biz bu okullara yerinde eğitim verseydik o zaman 35 öğrenciye de 15 öğretmen gerekiyordu. Az sayıda olan öğrencileri toplu taşıma merkezlerine getirerek, ortamları müsait olan okullara taşıyoruz. Bu sistemi köylerdeki öğrenciler ve veliler çok beğendiler.
ÖĞRENCİ YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI...
Öğrenci yetersizliğinden dolayı 56 köyde okul bulunmadığını bildiren Mehmet Baştürk: "Yeterli öğrenci olmadığından dolayı bu köylerimizdeki öğrencilerimizi taşıma merkezli köylere taşıyoruz. Mevzuat uygun olsa birleşik sınıflarda eğitim gören öğrencilerin de taşınmasından yanayım. Çünkü taşındığı zaman öğrenci müstakil sınıfta okuyacak. Bizim temel amacımız öğrencilerin seviyelerine göre okumaları" diye konuştu.
.