1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı? 1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı?
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile Eşref Yiğit, Yeniceköy Mahallesi’ndeki yenilenen çocuk parklarını inceledi.

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR

Kansu, incelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kansu;

“İnegöl Belediyesi olarak şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir Yasasıyla birlikte belediyemiz bünyesine katılan mahallelerimize de hizmet götürme gayretindeyiz.

1 Nisan 2014 itibarı ile yeni mahallelerimizin eksikleri öncelik ve önem sırasına göre belli bir plan ve bütçe dâhilinde giderilmeye başlandı” dedi.

7 PARK SONRA YAPILACAK

“Alt yapı ve üst yapı gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin yanında sosyal hizmet alanında da yeni mahallelerimizi merkez mahallelerimiz kadar önemsiyoruz” diyen Kansu;

“Bu kapsamda 2014 yılı içerisinde planlanan ve çocuk parkı olmayan 12 yeni mahallemize çocuk oyun alanı oluşturmaya başladık ve tamamladık. Yenilemesi gerçekleştirilen Yeniceköy Mahallemizdeki çocuk parkımız, mahallemizde bulunan toplam 12 adet çocuk parkında yapılan incelemeler sonucunda belirlenen eksiklikler ve arızalı oyun aletleri dikkate alınarak yenileme çalışması yapılmıştır.

Bu kapsamda bu sene 5 adet çocuk oyun parkında kum olan zemin beton dökülüp üzeri kauçuk kaplanarak çocukların daha sağlıklı bir alanda oynamaları ve ilçe merkezindeki çocuk parklarıyla aynı özelliğe kavuşmaları sağlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda kalan 7 parkımızda ada zemin değişimi yapılacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

MALİYETİ 75 BİN TL

Kansu, yapılan çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“3 alanda fitnes aletleri yenilenerek bölge halkının daha modern ve sağlıklı bir şekilde spor yapmaları sağlanmıştır. Bunu yanı sıra diğer çocuk oyun parklarında arızalı aletler değiştirilerek çocuk parklarımıza çöp kovası, oturma bankı ve piknik masası konularak daha fonksiyonel hale dönüştürülmüştür.

Çalışmalarımızın toplam maliyeti 75 bin TL’dir. Yapılan çalışmalarımızın mahallemize hayırlı olmasını diliyor, hizmetlerimizin devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum”