Pancara giden vatandaş çıngıraklı yılanla karşılaştı Pancara giden vatandaş çıngıraklı yılanla karşılaştı

Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi Mithat Paşa Caddesi'nde bulunan bir organik gıda işletmesi, son iki aydır sıradışı bir hırsızlık vakasına sahne oldu.

Sabahın erken saatlerinde işletmenin önüne bırakılan süt ve yoğurtlar, gizemli bir şekilde kayboluyordu. İşletme sahibi Saime Arslan, başlarda sütçünün ürün bırakmadığını düşündü ancak gerçek çok başkaydı.

Hırsızlık Anları Kamerada

Kamera kayıtlarına göre, her sabah saat 05.00 sıralarında dükkanın önüne ürün bırakan sütçüden sonra şüpheli harekete geçiyordu. İki ay boyunca devam eden bu rutinde, hırsız belirli günlerde süt, diğer günlerde yoğurt çalıyordu. Kimliği henüz belirlenemeyen şüpheli, sütleri poşetlere doldurarak hızla olay yerinden uzaklaşıyordu.

İşletme sahibi olayı nasıl fark etti?

İşletme sahibi Saime Arslan, ürün eksikliklerini fark ettikten sonra durumu daha detaylı incelemeye karar verdi. Güvenlik kameralarını izleyen Arslan, şüphelinin düzenli olarak süt ve yoğurtları çaldığını gözlemledi. "Bir süre sonra eşiğe oturup, etrafı kolaçan eden şüpheli, dışarıda bırakılan sütleri aldığını gördük" diyerek yaşananları anlattı.

Genç Gazete 2 Ay Boyunca Market Önünden Süt Çaldı (1)

İşletme sahibinin zararı ve tepkisi

Şüpheli, bu hırsızlık eylemleriyle işletme sahibine toplamda 10 bin lira zarar verdi. İşletme sahibi Arslan, "Her gün 5 litrelik süt kaybolduğunu fark ettiğimizde çok şaşırdık. Zararımız büyük. Şu an için şikayetçi olmadık ama eğer bu durum devam ederse hukuki yollara başvuracağız" şeklinde konuştu.

Birkaç hafta süren gözlemler ve kayıtlar sonucunda işletme sahibi, şüphelinin her seferinde süt ve yoğurtları poşete koyarak çaldığını ve etrafta kimseyi göremediğinde harekete geçtiğini belirledi. Görüntülerde, şüphelinin kapının önünü dikkatle kolaçan ettiği ve bir süre sonra eşiğe oturarak ürünleri aldığı açıkça görülüyor.

Genç Gazete 2 Ay Boyunca Market Önünden Süt Çaldı (2)

"Biz sütçü ürünleri bırakmıyor zannediyorduk"

İşletme sahibi Saime Arslan, “Sütçü her sabah 5’te buraya sütleri bırakıyor. Biz bırakmıyor zannediyorduk. Bir iki aydır devam ediyor. Dün eşim fark ediyor. Kameradan bakıyoruz süt ile yoğurdu alıp gidiyor. Bu iki aydır oluyor. Biz sütçü ürünleri bırakmıyor zannediyorduk ama değilmiş meğer hırsız gelip götürüyormuş. Yoğurtlara dokunmuyor sütleri alıp götürüyor. Bir gün süt alıp gidiyor bir gün yoğurt alıp gidiyor. Adam evinde sütü bittikçe alıp götürüyor. 10 bin liralık bir zararımız var bir ay boyunca her gün 5 litrelik süt alıp gitmiş adam. Şikayetçi olmadık ama böyle devam ederse şikayetçi olmayı düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA