Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Bilal Katar başta olmak üzere, Ankara il yönetimi, 3 ilçe başkanı, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda yönetici, yerel seçimlere günler kala partiden istifa ettiklerini açıkladı. İstifalar, partide yaşanan görüş ayrılıkları ve yönetim anlayışındaki farklılıklar nedeniyle gerçekleşti.

Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti

Bilal Katar ve istifa eden diğer partililer, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, Zafer Partisi'nde kurumsal bir yapı oluşturma çabalarına rağmen, partinin bireysel hegemonyalara dönüştüğünü ve bu durumun siyasi anlayışlarına aykırı olduğunu ifade etti. Açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın tüm iyi niyetine rağmen, Parti Genel Merkezi ve İl Başkanlığı arasında siyasete bakışımız dahil, birçok konuda oluşan görüş ayrılıklarımız, bizleri bu açıklamayı yapmaya zorladı" denildi.

Katar ve ekibi, Zafer Partisi'ndeki tüm görevlerinden istifa ettiklerini duyurarak, "Ankara İl Yönetimi, Ankara Gençlik Kolları İl Yönetimi, 6 İlçe Belediye Başkan Adayı ve 3 İlçe Başkanı ve Yönetimi dahil olmak üzere, 25 İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı ile birlikte Zafer Partisi'ndeki görevlerimizden istifa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi