AK Parti'de beklenen açıklama dün gerçekleşti. Bursa'nın 17 ilçesinin belediye başkan adayları açıklandı. İnegöl'de 2 dönemdir Belediye Başkanlık görevini yürüten Alinur Aktaş, 3.dönem için aday gösterildi.

MEHMET ALİ ŞAHİN AÇIKLADI

AK Parti'nin Bursa ilçe belediye başkan adayları belirlendi. İsimler, dün Genel Merkez'de düzenlenen toplantıda açıklandı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'dan başlayarak büyükşehirlerin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

ADAY TEKRAR AKTAŞ

AK Parti'de son iki seçimde olduğu gibi bu seçimde de Alinur Aktaş isminde karar kılındı. 8 aday adayı içerisinde Genel Merkez mevcut Başkan Alinur Aktaş'ın 3.dönem için adaylığını onayladı. İnegöl Ak Parti ilçe teşkilatı önünde 19.30'da Başkan Aktaş için düzenlenen kutlama programına yoğun katılım oldu.

İL BAŞKANINDAN HAYIRLI OLSUN

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ilçe belediye başkan adayı olanlara başarılar dileyerek: "Bursa'yı geleceğe AK Kadrolar taşıyacak. Bu seçim süreci hepimiz için 'İstiklal Mücadelesi' şeklinde geçecek. Adaylarımız Bursa'ya hayırlı olsun" dedi.

ADAYLAR TOPLANTIYA ÇAĞIRILMADI

AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu, Bursa adaylarıyla ilgili son çalışmayı Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla önceki gün tamamlamıştı. Genel Merkez bu çalışmanın tamamlanmasının ardından dün 13 Büyükşehir'in milletvekilleri, İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe başkanlarını Ankara'ya davet etti. Bu toplantıda aday olarak belirlenen isimler yer almadı.

İŞTE BURSA'NIN ADAYLARI

Toplantıda yapılan açıklamaya göre Bursa'da ilçe belediye başkan adayları şu isimlerden oluştu:

Osmangazi: Mustafa Dündar

Yıldırım: İsmail Hakkı Edebali

Nilüfer: Mustafa Esgin

İnegöl: Alinur Aktaş

Gemlik: Refik Yılmaz

Mudanya: Arif Bayrak

Gürsu: Cüneyt Yıldız

Kestel: Yener Acar

Mustafakemalpaşa: Sadi Kurtulan

Karacabey: Ali Özkan

İznik: Osman Sargın

Orhangazi: Neşet Çağlayan

Yenişehir: Süleyman Çelik

Orhaneli: İrfan Tatlıoğlu

Keles: Mehmet Teke

Harmancık: Mustafa Çetinkaya

Büyükorhan: Hasan Taş

HEDEF BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE 17 İLÇE

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 30 Mart 2014'te yapılacak seçimlerde Büyükşehir'le birlikte 17 ilçe belediyesine AK Parti bayrağı dikeceklerini ifade etti.

Birlik ve bütünlük içerisinde hızla, altyapısı zaten tamamlanmış seçim çalışmalarına yoğunlaşacaklarını aktaran Cemalettin Torun, "Aday olan olmayan, biz AK Partililer; her seçimde olduğu gibi 30 Mart 2014'teki yerel seçimde de milletimizin teveccühüne bir kez daha mazhar olabilmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Hedefimizin Büyükşehir dahil 18'de 18 yapmak ve en yüksek oyu almak. Bursa'yı geleceğe AK Kadrolar taşıyacak. Bu seçim süreci hepimiz için 'İstiklal Mücadelesi' şeklinde geçecek. Adaylarımız Bursa'ya hayırlı olsun" dedi.

.