Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı, 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde Emek Mahallesi’ndeki kültürpark alanında çeşitli ziyaretlerde bulundu. Halkla İlişkiler Başkanı Mükremin Eker, festivalde vatandaşlarla birebir temas kurduklarını belirterek alanın fiziki durumu hakkında eleştirilerde bulundu.
“Bir Dokun, Bin Ah İşitiyoruz”
Festival alanında kurulan stantları ziyaret eden ilçe başkanı Celalettin Ergün ve teşkilat mensupları, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Halkla İlişkiler Başkanı Mükremin Eker, yapılan temasların ardından “Bir dokun bin ah işitiyoruz” diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşlarımız ekonomik sıkıntılarla ve bunaltıcı sıcaklarla baş etmeye çalışırken, nefes almak için kültürpark alanına akın ediyor. Ancak karşılaştıkları manzara içler acısı. Özellikle havuzun hali rezalet düzeyinde. Vatandaşlarımızın ortak tepkisi: ‘İnegöl’ün suçu ne?’”
“Reklam Değil, Temizlik Yapın”
Eker, İnegöl ve Bursa Büyükşehir belediyelerine yönelik sert ifadeler kullanarak şu açıklamayı yaptı:
“Her platformda yaptıkları en küçük işi bile reklam panolarında sergileyenler, halkın nefes aldığı alanlara gelince sessiz kalıyor. Festival için milyonlar harcayanlar, bir havuzun bakımını yapamıyor. Bu bir yönetim zaafıdır. ‘Benim yetki alanım değil’ diyerek sorumluluktan kaçanlar, milleti pis kokuya ve bakımsızlığa mahkûm ediyor. Biz buradan net bir çağrıda bulunuyoruz: Reklam değil, temizlik yapın!”
Otopark Uygulamasına Teşekkür
Öte yandan Eker, kültürpark çevresindeki okul bahçelerinin otopark alanı olarak açılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirerek bu düzenlemeyi yapan yetkililere teşekkür etti.
Eker, açıklamasının sonunda “Vatandaşın sağlığı, görsellikten ve reklamdan daha değerlidir. Kültürpark gibi kamusal alanlarda temel hizmetlerin eksiksiz sağlanması gerekir. Unutulmamalıdır ki; ‘Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’” ifadelerini kullandı.