Midilli'ye Yolculuk Başlıyor

Gece Yarısından İtibaren Uzun Kuyruklar

Yeniyıl tatili için sabırsızlanan tatilciler, Ayvalık'taki Deniz Hudut Kapısı'nda gece yarısından itibaren sıraya girdi. İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelenler, yeni bir yıla farklı bir coğrafyada girmek için Midilli'yi tercih etti.

Midilli Yunanistan Tatil (2)

Midilli'nin Çekim Gücü

Kışın ortasında bile olsa, Midilli'nin çekiciliği, Ayvalık ve civarındaki turizm acentelerini memnun ederken, esnaf da bu durumdan oldukça mutlu. Tatilciler, feribotlarla adaya ulaşırken, adanın tarihi ve kültürel zenginliği onları bekliyor.

Midilli Yunanistan Tatil (3)

Yeni Yıla Farklı Bir Başlangıç

Rehber Necmi Hacıoğlu'nun belirttiğine göre, Midilli'de Noel Bayramı coşkusu yaşanıyor ve Türk tatilciler de bu özel atmosferde yeni yıla merhaba demek istiyor. 700'den fazla tatilci, adalarda unutulmaz anlar yaşamaya hazırlanıyor.

Midilli Yunanistan Tatil (4)

Midilli ve Ayvalık Arasında Bir Köprü

Bir Gece Midilli'de

Tatilciler, Midilli'de bir gece geçirdikten sonra adalara yönelik turlarla tatillerini sürdürecek. Bu süreçte, Ayvalık'tan Midilli'ye geçiş yapan yaklaşık 2 bin kişi, adanın doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle buluşacak.

Midilli Yunanistan Tatil (5)

Yeni Yıl Seferleri ve Kapı Vizesi

Ali Jale, "Yeni yıl için düzenlediğimiz seferlere yoğun ilgi var. Kapı Vizesi uygulamasının Şubat ayı içerisinde başlamasını bekliyoruz" dedi.

Seyahat acentesinin sahibi Ali Jale ise yeni yıl için düzenledikleri seferlere ilginin yoğun olduğunu vurgulayarak, “Bugün Ayvalık’tan, bizim firmamızın yanı sıra iki firmayla birlikte toplam üç feribotla ek seferlerle birlikte 900 kişi Midilli Adası’na geçmesini bekliyoruz. Yarın da bu seferler devam edecek. Yarınki ek seferlerimizle birlikte yılbaşı periyodunda 2 bin kişiye yakın Yunan adaları ve Midilli’ye geçmesini düşünüyoruz” dedi.

Midilli Yunanistan Tatil (6)

Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri! Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri!

Ali Jale, “İki ülkenin anlaşması ve Avrupa Parlamentosu’nun da onaylaması sonucunda, Kapı Vizesi onaylandı. Muhtemelen Ocak ayı başında altyapısı hazırlanır ve personeller görevlendirilir, Şubat ayı başında da bu vizenin başlayacağını düşünüyoruz. Şartların eski şartlarla aynı olacağını söylüyorlar. Tek sefer geçişli ve maksimum 7 gün kalınabilecek şekilde bir uygulama olacak. Tabii vatandaşlarımız yapacakları rezervasyonlarla yıl içerisinde istedikleri kadar gidip-gelebileceklerdir. İyi bir sezon olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Midilli Yunanistan Tatil (7)

Turizm şirketleri, yeni yıl için düzenledikleri ek seferlerle tatilcilerin Midilli'ye geçişini kolaylaştırıyor. Ayrıca, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Kapı Vizesi anlaşması, adaları ziyaret etmek isteyenler için yeni fırsatlar sunuyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR